Με το σταγονόμετρο ρέει πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης στα καλοριφέρ πολλών σχολικών μονάδων, κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Κομοτηνής, δεδομένης της αδυναμίας του προμηθευτή να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης πετρελαίου, ήρθαν χθες Τετάρτη 24/1 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου γυμνασίου Κομοτηνής, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκονται και άλλες σχολικές μονάδες της πόλης.

Για το ζήτημα παρενέβη με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς … η πόλη», κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία κατήγγειλε ότι επτά σχολεία «ξέμειναν» από πετρέλαιο θέρμανσης και ότι 2.100 μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό κλήθηκαν να βρίσκονται σε παγωμένες αίθουσες.

Από τον Δήμο διευκρινίζεται ότι η ύπαρξη προβλήματος την Τετάρτη εντοπίστηκε μόνο στο 1ο γυμνάσιο, ενώ επιβεβαιώνεται η δυστοκία που υπάρχει στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και σε άλλες σχολικές μονάδες, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας του προμηθευτή να ανταποκριθεί στο έργο του.

Ο ανάδοχος της συγκεκριμένης προμήθειας έχει προκύψει από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ενώ ο Δήμος είναι συνεπής όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντί του. Ωστόσο ο ανάδοχος φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, εξ αιτίας του ότι, όπως επικαλείται ο ίδιος, έχει να λαμβάνει από άλλους φορείς τους οποίους προμηθεύει με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ενόψει της οριακής κατάστασης που υφίσταται πλέον με τις σχολικές μονάδες, ο Δήμος Κομοτηνής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της καταγγελίας της σύμβασης προμήθειας. Κρίσιμο προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το ραντεβού που έχουν αύριο, Παρασκευή 26/1, οι αρμόδιοι του Δήμου με τον προμηθευτή, ενώ η οριστική απόφαση περί έκπτωσής του ή μη θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σημειώνεται πως η εναλλακτική λύση της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από άλλον προμηθευτή, προϋποθέτει την καταγγελία της προηγούμενης σύμβασης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννης Γκαράνης, τοινίζει:

“Σε απάντηση όσων αναρτήθηκαν στα social media και στα ΜΜΕ από την κ. Καζάκου Φελίνα, ενημερώνουμε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδυναμία του αναδόχου – προμηθευτή υγρών καυσίμων του Δήμου Κομοτηνής.

Ειδικότερα, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ήταν στο 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, το οποίο και αποκαταστάθηκε άμεσα με αποτέλεσμα σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της κ. Καζάκου ότι σήμερα θα έκλειναν επτά σχολικές μονάδες.

Επίσης έχουν γίνει από τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας επιτροπής του Δήμου, όλες οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την αντικατάσταση και απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου, σε νέο προμηθευτή.

Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής βρίσκεται επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων, και είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή  να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους για όποιο θέμα προκύπτει”.