Ιδιαιτέρως γόνιμη υπήρξε η συνάντηση που είχε το προσφάτως εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καφεποτοπωλών Κομοτηνής με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη στο γραφείο του δεύτερου και μετά από πρόσκλησή του.

Κατά τη συζήτηση εθίγησαν θεσμικά και κανονιστικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναζητήθηκαν τρόποι υλοποίησης ενεργειών με γνώμονα την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την τόνωση της κινητικότητας στην τοπική αγορά.   

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας για την εκλογή του, για το ομαδικό πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν τόσο με τα μέλη τους αλλά και ευρύτερα. Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα για τις δυνατότητες συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων με απώτερο σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερη ζωντάνια η τοπική αγορά, και στόχο την ανύψωση του ηθικού των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης τηρώντας τη νομιμότητα και επενδύοντας στην προσέλκυση τουριστών».

Ο Πρόεδρος του σωματείου καφεποτοπωλών κ. Γιάννης Μαυρίδης, ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση και για την παραγωγική συζήτηση που είχαμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ο τόπος μας “πονάει” σε πολλά θέματα, ωστόσο οφείλουμε όλοι να συντονιστούμε και να ενεργήσουμε για το κοινό καλό. Η συνέργεια της νέας γενιάς του κλάδου μας με τον αντιπεριφερειάρχη που επίσης προέρχεται από τη νέα γενιά, πιστεύω ότι μπορεί να φέρει ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα».