Με τα Προεδρεία αγροτικών/κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και συλλόγων, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του της Europe Direct και της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

21733742 10213759893533618 1308100882 oΟι εκπρόσωποι των αγορτών και των κτηνοτρόφων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το “Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020” καθώς και για μια σειρά προγραμμάτων που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν απορίες και προβληματισμοί, ενώ απαντήθηκαν από τους αρμόδιους οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσαλικίδης ανέφερε: “Ο στόχος που έχουμε θέσει σαν Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για την επόμενη μέρα, είναι η οργάνωση, η συνεργασία και η καινοτομία, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην προβολή, στην προώθηση και στην προστασία των τοπικών προϊόντων. Από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι υπόθεση όλων η συμμετοχή και η συνεργασία των εμπλεκομένων στη διαδικασία παραγωγής και διάθεσής τους. Για την Περιφέρεια, ο αγροτικός κλάδος αποτελεί ένα από τα βασικά κομμάτια του ενδιαφέροντός μας και πρέπει να ξέρουν οι αγρότες πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της είναι στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα σε κλίμα συνεργασίας”.