Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς της Ροδόπης στην Κομοτηνή, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ) κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Αντώνη Φραντζή, και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.

ΟΕΕΘ ΜΑΡΗΣΣε συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φώτη Μάρη, διερευνήθηκε η δυνατότητα σύμπραξης Ομοσπονδίας και Πανεπιστημίου στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, και οι δύο πλευρές αφού εκδήλωσαν τη βούλησή τους για στενή συνεργασία, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ιδιαιτέρως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, η οποία ΟΕΕΘ ΠΕΤΡΙΔΗΣ 2διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα  της διοικητικής πρωτεύουσας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η σύμπνοια απόψεων που διαπιστώθηκε, επέφερε τη συμφωνία για περεταίρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο μερών.

Στη συνάντηση με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο, συζητήθηκαν ευρεία θέματα εμπορίου, οικονομίας και τουρισμού που αφορούν την Περιφερειακή ΟΕΕΘ ΜΕΤΙΟΣΕνότητα Ροδόπης, επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν από τη διασυνοριακότητα της περιοχής, και συμφωνήθηκε η έναρξη στενής συνεργασίας.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ κ. Νικόλαο Μενεξίδη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, τέθηκε επί τάπητος – και σε συνέχεια σχετικών συζητήσεων των προηγούμενων μηνών – η στρατηγική καταπολέμησης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου σε όλη την Περιφέρεια, ενώ συμφωνήθηκαν οι επιμέρους στοχεύσεις και δράσεις, οι οποίες και θα ΟΕΕΘ ΜΕΝΕΞΙΔΗΣεξειδικευθούν μετά από τις επικείμενες συναντήσεις των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθυντών με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων στα πλαίσια του συμφωνηθέντος στρατηγικού πλαισίου.

Γόνιμη υπήρξε και η συνάντηση στα πλαίσια του LEADER με τον Γενικό Διευθυντή κ. Στάθη Κεφαλίδη και στελέχη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., ενώ οι κ.κ. Χατζημιχαήλ, Φραντζής και Κωνσταντινίδου, επισκέφθηκαν και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, με τον οποίον συζήτησαν τις ΟΕΕΘ ΔΕΣΠΟΤΗΣγενικότερες κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις, και τις συνέπειες αυτών.

Επίσης, ο κ. Χατζημιχαήλ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκο Αγγελίδη, με κύριο θέμα συζήτησης το 12% επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης, τις εξελίξεις γύρω από το θέμα και τις πρωτοβουλίες των επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Τέλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν, ΟΕΕΘ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣγεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Ανέστη Βαφειάδη και στελέχη της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, καθώς και Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΕΘ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημιχαήλ, ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε μια σειρά θεσμικών αλλά και τεχνικών συναντήσεων, ιδιαιτέρως παραγωγικών, στα πλαίσια περιοδείας μας στις έδρες των σωματείων – μελών μας. Έχω την αίσθηση ότι τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την σημερινή μαραθώνια διαδικασία διαδοχικών επαφών και συσκέψεων με τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων της Ροδόπης, είναι εξόχως σημαντικά για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία του συνόλου της Θράκης. Μια σειρά από συνέργειες και συμπράξεις με φορείς και οργανισμούς – τοπικούς αλλά και ευρύτερους – σε ένα συμφωνηθέν και ευέλικτο πλαίσιο, όπως αυτές που πραγματοποιήσαμε σήμερα, θέτουν τις βάσεις για αποτελεσματικότερες και περισσότερο ολοκληρωμένες πολιτικές, στα πεδία της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της καθημερινότητας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι φορείς της Ροδόπης και της Κομοτηνής».