Ενόψει της σημερινής Ημέρας της Γυναίκας, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜ-Θ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις ευχές της σε όλες τις γυναίκες, γνωστοποιεί τη νεοσύστατη Γραμματεία Γυναικών Αστυνομικών ΑΜ-Θ, και εξαίρει τη δράση μελών της που τιμούν το Σώμα με την καθημερινή τους λειτουργία, και τη σημερινή Ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αισθανόμαστε την αδήριτη ανάγκη από τη μεριά μας να ευχηθούμε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και ιδιαιτέρως στις γυναίκες συναδέλφους που κοσμούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, υγεία, δύναμη, και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, αλλά και ταυτόχρονα να επαινέσουμε το ανεκτίμητο και πολυσήμαντο έργο που επιτελούν στην προάσπιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας του πολίτη, παράλληλα με τους λοιπούς, πολλαπλούς ρόλους που έχουν στην κοινωνία και την οικογένεια, ως σύζυγοι, σύντροφοι, μητέρες, κ.λπ.

Γίνεται μνεία, ότι η Ένωσή μας, στην κατεύθυνση της ανάδειξης της σημασίας της Γυναίκας Αξιωματικού – Αστυνομικού, συμμεριζόμενη τα προβλήματα και την ιδιαιτερότητά τους, πρόσφατα σύστησε Γραμματεία Γυναικών, που την αποτελούν πέντε γυναίκες μέλη μας από διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, με σκοπό την επισταμένη παρακολούθηση των ζητημάτων που άπτονται στη φύση της.

Στο σημείο αυτό, και επ’ ευκαιρία της ημέρας, θα θέλαμε να αναφερθούμε ενδεικτικά στη δράση δύο μελών της Γραμματείας, που στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, προβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η Αστυνόμος Β΄ Σωτηριάδου Ειρήνη που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, προβαίνει με πολύ θετικές εντυπώσεις, σε διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές σχολείων, με σκοπό την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεολαία μας και τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Συνάμα, η Ανθυπαστυνόμος Σαντόλη Κλεονίκη που υπηρετεί στο Γραφείο Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, κατά τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης των διαβατηρίων, προσεγγίζει με ζεστασιά τα μικρά παιδιά που περιμένουν υπομονετικά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής, κάτι που αποτυπώνεται στα πολλά έργα που έχουν δωρίσει τα παιδιά στην ίδια και τους συνεργάτες της, και τα οποία κοσμούν ως «έργα αγάπης», παρακείμενο χώρο του Γραφείου Διαβατηρίων».