Την απόφασή του, στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, να μην τοποθετήσει κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στην “Καθημερινή” και στον Αλέξη Παπαχελά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», αναφέρει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «άνανδρη» και «χυδαία» την κριτική που ασκείται στη σύζυγό του Μαρέβα…

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε “άριστη” επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα. Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία. Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες.

Υ.Γ. 1: Ακόμη αναμένουμε  πότε ο κ.  Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Υ.Γ. 2: Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη…».