Η Γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους.

Λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2009 με σκοπό την ψυχολογική στήριξη και την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε γονείς, παιδιά και εφήβους.

Η Γραμμή παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:

 1. Συμβουλευτική: Ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεφώνου ή δια ζώσης, σε παιδιά, εφήβους και γονείς, από συμβούλους ψυχικής υγείας / ψυχολόγους.
 2. Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.
 3. Παραπομπές και ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο.
 4. Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της.

ΜΓΠ 1Κατά τη διάρκεια του 2016 η Συμβουλευτική Γραμμή «11525 Μαζί για το Παιδί» έλαβε συνολικά 6.931 κλήσεις εκ των οποίων:

 • 3.292 για συμβουλευτική σε θέματα παιδιών/εφήβων.
 • 2.400 για πληροφορίες για τις υπηρεσίες του «Μαζί για το Παιδί».
 • 1.195 για παραπομπές σε άλλους φορείς.
 • 44 καταγγελίες κακοποίησης παιδιού.

Τα πιο συνηθισμένα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η επιστημονική ομάδα της Γραμμής, ήταν  η σχέση γονιών / παιδιών, οι σχολικές δυσκολίες, η εφηβεία, η οριοθέτηση, η επιθετικότητα / θυμός, η διαχείριση διαζυγίου με παιδιά και το άγχος.

Παράλληλα με τις κλήσεις για συμβουλευτική, ένα μικρότερο ποσοστό κλήσεων παραπέμπεται σε άλλες υπηρεσίες, όπως σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, στον Συνήγορο του Παιδιού (για νομικά ζητήματα), στη Γραμμή Συμβουλευτικής Ενηλίκων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων.

Αναφορικά με τη λήψη καταγγελιών, οι κλήσεις αφορούν κυρίως την ψυχική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων, ενώ σε μικρότερο ποσοστό, την παραμέληση και τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση έχει προσθέσει στη θεματολογία της τηλεφωνικής υποστήριξης την πληροφόρηση για ενίσχυση σε είδος.

Από το 2014, η Γραμμή 11525 ενίσχυσε τις υπηρεσίες της με τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου για γονείς, παιδιά και εφήβους. Το Κέντρο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:

 1. Ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες.
 2. Ομάδες γονέων.
 3. Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια.
 4. Οnline ομάδες στήριξης γονέων και ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω skype.

Οι ωφελούμενοι επισκέπτονται το Κέντρο και συμμετέχουν σε συνεδρίες δια ζώσης ή σε ομάδες γονέων όταν θεωρείται βοηθητικό για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου, ή/και για την επίλυση συγκεκριμένων δυσκολιών που έχουν προκύψει στην οικογένεια.

ΜΓΠ 2Το  2016, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 1.221 ωφελούμενους, πραγματοποιώντας  503  ατομικές/οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής, 30 ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς στους χώρους του Κέντρου, στην κοινότητα ή online μέσω skype, με θεματολογία όπως «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί  & Νέες Τεχνολογίες», «Παιδί και Διαζύγιο», και  36 Ομάδες  Στήριξης  Γονέων με  παιδιά προσχολικής , σχολικής  και εφηβικής ηλικίας.

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής είναι Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 – 21:00

Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Διεύθυνση του Συμβουλευτικού Κέντρου: Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, 1ος όροφος, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, 104 40 Αθήνα. Χάρτης: https://goo.gl/maps/BhUuoKb5CJ52

Εmail: 11525@mazigiatopaidi.gr

Skype ID: 11525 MAZI GIA TO PAIDI

Facebook: www.facebook.com/mazigiatopaidi, Twitter: @mazigiatopaidi

Web: www.mazigiatopaidi.gr

*Οι κλήσεις στη Γραμμή 11525 είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται.  Έχουν χρέωση μία αστική μονάδα από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.

H λειτουργία της «Γραμμής 115 25» γίνεται δυνατή χάρη στους χορηγούς:
Solidarity Now, Δήμος Αθηναίων, ΟΤΕ.

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν φτώχεια, αναπηρία, κακοποίηση και αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr