Ένας από τους λίγους νομούς που απουσιάζουν από τους υφιστάμενους σχεδιασμούς της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές

Οι συζητήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, για τις επόμενες εθνικές εκλογές και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων από τις ηγεσίες των κομμάτων, δίνουν και παίρνουν πλέον. Και στον αθηναϊκό Τύπο (που βρίσκεται πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων), τα σχετικά δημοσιεύματα πληθαίνουν.

Ένα από αυτά, στη τελευταία έκδοση των “Παραπολιτικών” (εφημερίδα που πρόσκειται στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη), παρουσίασε ένα εκτενές και άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την ανθρωπογεωγραφία των επικρατέστερων “γαλάζιων” υποψηφίων ανά την επικράτεια.

Από την ανάγνωση των ονομάτων ανά νομό, δόθηκε η εικόνα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του έχουν σε μεγάλο βαθμό καταλήξει στις επιλογές τους, στοιχείο που προφανώς “ανάβει” εμμέσως το “πράσινο” φως στους ενδιαφερόμενους που διάβασαν τα ονόματά τους, αλλά και … τα “λαμπάκια” όσων έψαξαν τα ονόματά τους στο δημοσίευμα αλλά δεν τα βρήκαν ποτέ.

Εν τω μεταξύ, αυτό που κάνει επιπλέον εντύπωση, είναι ότι ένας από τους ελάχιστους νομούς που απουσίαζε από το ρεπορτάζ, είναι ο νομός Ροδόπης. Το γεγονός αυτό εντείνει τα σενάρια αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και καταδεικνύει ότι η επιλογή των υποψηφίων αποτελεί έναν γρίφο για γερά νεύρα…