Μια ακόμη πρωτότυπη και αξιέπαινη δράση υλοποίησε ο Β΄ Δημοτικός Παιδικός Κομοτηνής – κάτι άλλωστε που το συνηθίζει.

Προσκάλεσε τον γνωστό τραγουδοποιό Χρήστο Χατζόπουλο, ο οποίος έφερε τα παιδιά σε επαφή με μουσικά όργανα όπως κιθάρες, βιολιά, τουμπερλέκια, ούτι, τζουρά, νταϊρέ, νέυ, γιουκαλίλι.

Αφού μίλησε στα παιδιά για τα βασικά χαρακτηριστικά των οργάνων και τους μουσικούς ήχους που αυτά παράγουν, έδωσε τη συναρπαστική ευκαιρία σε αυτά να τα κρατήσουν και παίξουν τις πρώτες τους νότες!

Ακόμη, με την πολύτιμη όπως αποδείχθηκε συνδρομή της Διευθύντριας, κ. Άντας Τσιατάλτσαλη, τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια ενθουσιάζοντας παιδιά, παιδαγωγούς και λοιπό προσωπικό του παιδικού σταθμού.

«Περάσαμε τέλεια!», ήταν η φράση μικρών και μεγάλων, και πράγματι, πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τέτοιες ενέργειες «τυπώνονται» στο μυαλό και στις ψυχές των παιδιών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα το σπουδαίο ερέθισμα της ενασχόλησής τους με τη μουσική και δη την παραδοσιακή.

Ο Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κομοτηνής, φημίζεται για το ιδανικό παιδαγωγικό περιβάλλον του και τις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές, δραστηριότητές του.

«Κάθε μας ενέργεια έχει παιδαγωγικό σκοπό», λέει η κ. Τσιατάλτσαλη, και εξηγεί: «Επιδιώκουμε να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα των παιδιών και να εντάσσουμε σε αυτό εμβόλιμες δράσεις που είτε σχετίζονται με παιχνίδια και διδακτικές μεθόδους που ήδη εφαρμόζουμε, είτε έχουν τον χαρακτήρα μιας νέας παράστασης για παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι αυτά να περνούν ευχάριστα τη μέρα τους και να μαθαίνουν καινούρια ποιοτικά πράγματα».