– «Διαφορετικός ναι, κατώτερος όχι».

Μια βιωματική δράση ευαισθητοποίησης για θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, μέσα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης με τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, τα οποία φιλοξενούνται στη δομή φροντίδας της ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης-Κοινωνικής Οργάνωσης Νέων,  θα πραγματοποιήσουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Europe Direct Κομοτηνής και η ΜΚΟ «System@G», την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-20:00, στο γραφείο του Europe Direct Κομοτηνής (Ν.Τσανακλή 15), στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας Δ+.

κομοσΤα 18 παιδιά που φιλοξενούνται στην ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης (ηλικίας 5-13 ετών), θα επισκεφθούν το γραφείο  του Europe Direct Κομοτηνής συνοδευόμενα από κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς και τον διαπολιτισμικό μεσολαβητή της δομής, και μέσα από διάφορες ευφάνταστες δραστηριότητες και παιχνίδια, θα μπουν στη θέση μας και εμείς στη δική τους σε μια προσπάθεια γνωριμίας με το “Άλλο, το Διαφορετικό”.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του σκοπού και της δράσης της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης, από την κ. Ερμιόνη Σταμάτη, Κοινωνική Λειτουργό της δομής, και θα προβληθεί βίντεο που αφορά στην κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών.