«Γκρίνια» για την εγκατάσταση POS στους σταθμούς διοδίων

Εγνατία και παραχωρησιούχοι υποστηρίζουν ότι θα δημιουργηθούν ουρές από τις πληρωμές με κάρτα, ενώ ζητούν παράταση 9 μηνών για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς
diodia

Παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς για την εγκατάσταση POS στα διόδια, ζητούν οι παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός.

Με νέα επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, η Hellastron – η ένωση των αυτοκινητοδρόμων με διόδια που έχουν δημιουργήσει οι έξι ιδιώτες παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός – ζητά να επανεξεταστεί η εξαίρεση των σταθμών διοδίων και αν αυτό δεν γίνει δεκτό, να δοθεί παράταση εννέα μηνών για την απόκτηση των μηχανημάτων και την προσαρμογή των λογισμικών είσπραξης.

Η διοίκηση της Hellastron επαναλαμβάνει όσα έχει υποστηρίξει και προ μηνών, σύμφωνα με τα οποία η τοποθέτηση POS δεν είναι αναγκαία καθώς το υπουργείο Υποδομών παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εισπράξεις από τα διόδια και εκτιμά ότι θα προκαλέσει ουρές στα διόδια.

Επιπλέον, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινήσει διαδικασία αίτησης αποζημίωσης για τη μεταβολή των όρων της σύμβασης παραχώρησης.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει στις εταιρείες, όπως και σε άλλες 57 επαγγελματικές κατηγορίες, προθεσμία μέχρι τις 11 Μαρτίου για την εγκατάσταση POS ώστε οι καταναλωτές να πληρώνουν με κάρτες.

Πηγή: Euro2day.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood