Ξεκινούν την πρακτική τους που δεν διαφέρει σε τίποτα από το κανονικό υπηρεσιακό καθηκοντολόγιο, με μηνιαίες όμως απολαβές μόλις 250 €.

Άλλη μια εκπαιδευτική χρονιά – η δεύτερη μετά την επαναλειτουργία της το 2015 – ολοκληρώθηκε για τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, με τη σειρά των δοκίμων αστυφυλάκων που πέτυχαν στις πανελλαδικές του 2014 και του 2015 και είχαν περάσει την πύλη της σχολής το 2016, να φτάνουν στο τέλος της βασικής τους εκπαίδευσης.

Και όπως έχει καθιερώσει από το 2010 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΕΑΥ) Ροδόπης, δεξιώθηκε τους 227 αποφοίτους (135 άνδρες, 92 γυναίκες), σε μια λιτή εκδήλωση, αποχαιρετώντας τους, και με πολλές ευχές εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης σε αστυνομικές υπηρεσίες.

“Είναι από τις ομορφότερες, γεμάτες συγκίνηση και καμάρι στιγμές της ζωής μου αυτές οι βραδιές” σχολίασε η Πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, επί των ημερών της οποίας στη διοίκηση της Ένωσης θεσμοθετήθηκε η βραδιά αποφοίτησης των νέων μελών της οικογένειας του αστυνομικού Σώματος, ευχόμενη “καλή δύναμη στο νέο αίμα μας και στο καμάρι της Αστυνομίας μας!”.

Πάντως η κ. Τζατζανά δεν παράλειψε να στηλιτεύσει και την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι νέοι αστυνομικοί από την Πολιτεία σε σχέση με το εργασιακό τους καθεστώς και τις απολαβές τους: “Οι νέες συναδέλφισσες και οι νέοι συνάδελφοι φεύγουν για πρακτική. Πρακτική μεν αλλά κανονικότατη εργασία. Που σύμφωνα με όσα ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές στις 18 Μαΐου, αυτές οι συναδέλφισσες και αυτοί οι συνάδελφοι θα “πληρώνονται” με το φιλοδώρημα των 250 ευρώ. Είναι ντροπή και αίσχος οι διατάξεις αυτές, και επιβάλλεται να αλλάξουν άμεσα!”.