Για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στη Θράκη, συζήτησαν ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Δ/νων Σύμβουλος της JTI, Edoardo Voletti

Ο συγκεκριμένος Όμιλος εταιριών στο πλαίσιο της εξαγοράς της “Donskoy Tabak”, θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της ΣΕΚΑΠ.
ΙΛΧΑΝ-JTI

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, του Ομίλου εταιριών της “JTI” (Japan Tobacco Inc), κ. Edoardo Voletti, καθώς και τη διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας, κ. Πέγκυ Δόριζα, συναντήθηκε σήμερα στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο συγκεκριμένος Όμιλος εταιριών στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εξαγορά της ρωσικής “Donskoy Tabak”, αναμένεται να αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ), γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, που συνδέεται άμεσα και με τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας καπνού στην περιοχή μας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σε αυτή τη βάση ανταλλάχθηκαν απόψεις από τις δύο πλευρές για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στη Θράκη. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να εκθέσει το πλέγμα των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεών του σε επίπεδο εθνικού κοινοβουλίου αλλά και στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών της εξαιρετικής ποικιλίας των καπνών ανατολικού τύπου «Μπασμά», που είναι μοναδικά και περιζήτητα στα χαρμάνια των μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών παγκοσμίως.

Ο ίδιος ενημερώθηκε παράλληλα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της “JTI” για αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο του καπνού οι οποίες έχουν προταθεί βάσει της Σύμβασης-Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού, και πρόκειται να συζητηθούν στην 8η Σύνοδο των Μελών τον Οκτώβριο στη Γενεύη, και οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή.

«Είναι θετικές οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που οδηγούν στην τόνωση του επενδυτικού κλίματος στη Θράκη σε μια εποχή που δοκιμάζεται σκληρά η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Στόχος μας παραμένει οι επενδύσεις που γίνονται να συμβάλουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, στην αύξηση της παραγωγής και στον εκσυγχρονισμό παραδοσιακών καλλιεργειών άρρηκτα συνυφασμένων με την οικονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, όπως είναι η καπνοκαλλιέργεια», τόνισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους κ. Edoardo Voletti και Πέγκυ Δόριζα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood