Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, συμμετέχουν στο 5ο Διεθνές Walk For Freedom που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής, με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η διεθνής οργάνωση A21 που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008, και στόχος της είναι να ρίξει φως σε μια εγκληματική βιομηχανία που κρατά παγιδευμένους στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, μέσω του Walk For Freedom, προωθείται η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, υποστηρίζεται η διάσωση και αποκατάσταση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ενισχύεται η πρόληψη ώστε να μην υπάρχουν νέα θύματα.

Το 2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από τετρακόσιες πορείες σε πενήντα διαφορετικές χώρες, με χιλιάδες συμμετέχοντες, ενώ πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Φέτος από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Δράμα, η Λάρισα και η Κομοτηνή.

Η δράση δεν αποτελεί διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία όπου οι συμμετέχοντες προχωρούν σε μία σειρά εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που είναι παγιδευμένοι στη σκλαβιά σήμερα.

Σχετικά με τη διοργάνωση της Κομοτηνής:

ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Συγκέντρωση το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του Europe Direct (Τσανακλή 15). Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5:30  και οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ: Οι συμμετέχοντες μπορούν να φορούν το μπλουζάκι της Α21, ή ένα απλό μαύρο μπλουζάκι. Το κόστος για το μπλουζάκι της Α21 είναι 5 €. Η πληρωμή και παραλαβή θα γίνεται στο σημείο συνάντησης. Είναι προτιμότερο οι συμμετέοχντες να αποφύγουν να κουβαλήσουν σακίδιο πλάτης, ώστε οι περαστικοί να μπορούν να δουν το μπλουζάκι της Α21. Σε περίπτωση που ο καιρός θα είναι κρύος, οι συμμετέοχντες καλούνται να φορέσουν κατά προτίμηση μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα μέσα από το μπλουζάκι της Α21.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: info@a21.gr και wffkomotini@gmail.com