Για πρώτη φορά, οργανωμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου θα συμμετάσχει φέτος στις λαογραφικές εκδηλώσεις της Ξάνθης και θα δώσει δυναμικό παρών στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 26ης Φεβρουαρίου. 

«Καλούμε όλους όσους συμμετέχουν κάθε χρόνο σε άλλους συλλόγους ως φιλοξενούμενοι, αλλά και αυτούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην παρέλαση, να έλθουν μαζί μας. Μικροί – μεγάλοι να γίνουμε μία παρέα. Σύλλογοι, χωριανοί, φίλοι και γνωστοί», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Μπούκας.

ΜΠΟΥΚΑΣ
Ο Πρόεδρος του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, κ. Ηλίας Μπούκας.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σε μέλη του συλλόγου «ώστε να αρχίσουμε να μετράμε τις δυνάμεις μας», σημειώνει ο κ. Μπούκας, και συμπληρώνει: «Ως πρώτη φορά, και με σύνθημα «ήμουν κι εγώ εκεί», θα ήταν ευχάριστο να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας σε αριθμό, και όλοι μαζί να κάνουμε και κάτι διαφορετικό». Όπως, δε, καταλήγει, «στόχος μας είναι η συμμετοχή με αξιοπρέπεια και ήθος».

Μάλιστα, η καρναβαλική αποστολή του πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση επίσημης φωτογράφισης και παρουσίασης της στολής, το θέμα της οποίας πάντως όπως και η ονομασία της ομάδας των καρναβαλιστών, παραμένουν μη ανακοινώσιμα.

Στις 28/1 ο ετήσιος χορός

Εξάλλου, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο σύλλογος διοργανώνει και τον ετήσιο χορό του στη μουσική σκηνή «Αστραία» με λελογισμένη τιμή πρόσκλησης και παιδικό μενού με ειδική τιμή, με λαχειοφόρο αγορά και μουσικό σχήμα που θα καλύψει όλα τα γούστα.