– «Το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα ΣΟΠΠ· έχουμε επίγνωση της κατάστασης την οποία διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία», τονίζει.

Απαντώντας στη δημοσίως κατατεθείσα πρόταση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» περί έκτακτης σύγκλησης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Έβρου, ενόψει του ενδεχομένου αύξησης των μεταναστευτικών ροών στον ακριτικό νομό, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, χαρακτηρίζοντας το αίτημα «παντελώς εκτός νομοθεσίας και αβάσιμο», τονίζει ότι «παρότι ενημερώθηκαν  ότι το ΣΟΠΠ δεν συγκαλείται επί παντός θέματος αλλά για να γνωμοδοτήσει (όχι να αποφασίσει) ενισχυτικά στο έργο της Περιφέρειας ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, συνέχισαν εμμένοντας και αναζητώντας ρόλους», και σχολιάζει δηκτικά: «Εάν ψάχνονται για ρόλους, ας το κάνουν εκεί που υπάρχουν και που δεν δημιουργούν ανησυχίες στην κοινωνία».

Όπως υπογραμμίζει ταυτόχρονα ο κ. Παυλίδης, «σε κάθε περίπτωση έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης περί τους μετανάστες, που με ηρεμία και ψυχραιμία τη διαχειριζόμαστε, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές, και όπως μια σοβαρή πολιτεία πρέπει να διαχειρίζεται».

Καταλήγοντας, δε, σημειώνει με νόημα πως «όλα δεν χρειάζονται θόρυβο και δημοσιότητα», και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο δυνατό, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση».

Η πρόταση της «Κοινωνικής Συμμαχίας»

«Η Κοινωνική Συμμαχία παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από  τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί προκύψει και στην Περιφέρειά μας.

Ο Έβρος αποτελεί τη συνοριακή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας, και κύριο χερσαίο πέρασμα για τους παράτυπους μετανάστες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται με την έλευση του χειμώνα οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία να προσπαθήσουν να φτάσουν με τα πόδια στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον Έβρο.

Προκειμένου η Περιφέρειά μας να προετοιμαστεί έγκαιρα, η Κοινωνική Συμμαχία λαμβάνει την πρωτοβουλία να προτείνει στον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, και παράλληλα καταθέτει σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να συζητηθούν οι δράσεις – ενέργειες που μας αναλογούν σε περίπτωση αύξησης της εισροής προσφύγων και μεταναστών από τη συνοριακή ζώνη του Έβρου».