– «Εκπτώσεις στην αξία της ανθρώπινης ζωής, κάνει το Υπουργείο Υγείας»!

Προ των ευθυνών της απέναντι στους νεφροπαθείς, θέτει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, καταγγέλλοντας την εφαρμογή εξωσυμβατικής διαδικασίας προμήθειας μειωμένης ποιότητας και άρα αναξιόπιστων φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Στην ανοιχτή επιστολή της, αναφέρει:

«Κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάσαμε σε ανακοίνωσή σας ότι επιτέλους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέμα των φίλτρων που απασχολεί τους νεφροπαθείς και τον ιατρικό κόσμο εδώ και καιρό, και ω του θαύματος, βρήκατε τη λύση: Δεν θα αναρτάται στο παρατηρητήριο τιμή της οποίας η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη από 25% της τελευταίας ανάρτησης του παρατηρητηρίου.

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ 1Ήδη ο πρώτος «λαγός» που αμολήσατε στο νοσοκομείο των Χανίων, έδωσε τιμή 16,30 ευρώ, τιμή που με βάση την τελευταία τιμή του παρατηρητηρίου (21 ευρώ), δεν υπερβαίνει το 25%, και άρα ορθώς κατά την άποψή σας αναρτήθηκε στο παρατηρητήριο.

Η τιμή αυτή που εσείς βέβαια θεωρείτε φυσιολογικότατη, φαίνεται ότι δυστυχώς έφερε ήδη πολλά προβλήματα στην προμήθεια των φίλτρων, αφού φίλτρα οίκων με έρευνα, ποιότητα και αξιοπιστία, και που ανταποκρίνονται σε σοβαρές προδιαγραφές, δεν προσφέρονται, αλλά ακόμα και αυτοί που ανταποκρίνονται και προσφέρουν στην τιμή των 16,30 ευρώ, δεν διαθέτουν απ΄ ότι φαίνεται τις κατάλληλες ποσότητες για να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία. Εμείς συνεχίζομε όμως το «βιολί» μας.

Στον επόμενο διαγωνισμό που προφανώς θα προκηρύξει το νοσοκομείο των Χανίων, και εφόσον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την ποιότητα των φίλτρων, κάποιος άλλος «λαγός» θα προσφέρει τιμή 12,5 ευρώ, δηλαδή έκπτωση εντός των καθορισμένων ορίων. Η τιμή αυτή βέβαια θα γίνει άμεσα αποδεκτή γιατί θα είναι η φτηνότερη και εντός των ορίων φτήνιας, και αυτό φυσικά για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Χανίων δεν αποτελεί πρόβλημα, γιατί έτσι ή αλλιώς κάθε δύο μήνες η μονάδα αυτή αλλάζει τα φίλτρα και οι «άρρωστοι πάνε άριστα».

Μένει λοιπόν να βρεθεί ο επόμενος «λαγός» για να πάμε παραπέρα, και όπως φαίνεται υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για το Υπουργείο Υγείας και την ΕΠΥ, και φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις την λοταρίας αυτής στους έτσι και αλλιώς αργοπεθαίνοντες νεφροπαθείς.

Κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας.

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ 2Μην παιδεύεστε άλλο, σας αποστέλλουμε φωτοαντίγραφο της ιστοσελίδας alibaba όπου υπάρχει φίλτρο με 0,80 δολάρια, κι αν το προμηθευτείτε σε ποσότητα και πληρώσετε και άμεσα, μπορεί να πετύχετε και καλύτερη τιμή. Όποιος θέλει βέβαια ας ζήσει. Στην «αριστερή» σας κουλτούρα αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Αξιότιμοι κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας.

Έστω και την τελευταία στιγμή μαζέψτε τους «λαγούς» που έχετε αμολήσει εσείς και η ΕΠΥ, καλέστε σε συζήτηση όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της αιμοκάθαρσης, και μεταξύ αυτών τους προμηθευτές που διαθέτουν προϊόντα σοβαρών οίκων, και να είστε σίγουροι ότι κάνοντας μια σοβαρή και χωρίς ιδεοληψίες διαπραγμάτευση, θα είναι στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι, ήτοι Υπουργείο, φορείς, επιστημονικός κόσμος, αλλά και πρωτίστως οι ασθενείς, παρ’ ότι υποψιαζόμαστε ότι δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το τελευταίο. Περιμένουμε ανταπόκριση στην πρόσκληση που από καιρό σας έχουμε στείλει».