Στην καταγγελία του «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής» περί σύμπραξης εργοδοτών-ΣΥΡΙΖΑ, απαντά με ανάλογη σφοδρότητα το νεοσύστατο «Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες» νομού Ροδόπης.

Σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «πολιτική και συνδικαλιστική αλητεία εις βάρος των εργαζομένων», αναφέρει:

«Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (προσκείμενο Σωματείο στο Π.Α.ΜΕ.), που με απίστευτη σφοδρότητα, και χρησιμοποιώντας δεκάδες ψέματα, καταφέρεται κατά του Σωματείου μας και των εργαζομένων που μαζικά συμμετείχαν στις εκλογές του.

Το γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, γιατί αυτή την ώρα, που η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι πρωτοφανής και σε πλήρη εξέλιξη, θα περιμέναμε από εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως ταξικές δυνάμεις, να έχουν την ωριμότητα να μην προβούν σε αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση, και μάλιστα λίγες μέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε.

Όμως, μιας και η επίθεσή τους είναι γεγονός, και γεμάτη ψέματα, δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε.

Με βάση τα όσα ανυπόστατα έγραψαν περί δημιουργίας του Σωματείου σε συνεργασία με εργοδότες της πόλης που χρησιμοποίησαν κάθε τρόπο για να στηθεί το Σωματείο, ψέματα, απειλές, κ.ά., τους ρωτάμε:

  1. Ποιοι είναι οι εργοδότες που συνεργάστηκαν μαζί μας για τη δημιουργία του Σωματείου, και ποιους εργαζόμενους απείλησαν; (περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση),
  2. Ονόματα εργοδοτών.
  3. Τι απειλή χρησιμοποίησαν, και σε βάρος ποιών;

Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, περιμένουμε ονόματα για να τους καταγγείλουμε πρώτοι εμείς.

Αν η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν απαντήσει επώνυμα και συγκεκριμένα, θα έχει αποδειχθεί ότι είναι συκοφάντες και λασπολόγοι.

Συνάδελφοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Όσον αφορά το ότι υπήρχε Σωματείο στον χώρο του εμπορίου, και ότι δεν χρειαζόταν άλλο, καλύτερα να αναρωτηθείτε γιατί τόσοι εργαζόμενοι δεν σας εμπιστεύτηκαν, και αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες περί δημιουργίας Σωματείου για την παραγωγή Συνέδρων για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία.

Απ’ ότι φαίνεται ο δικός σας ο καημός είναι ακριβώς αυτό. Το ότι ενώ μιλάτε ως οι μοναδικοί και αυθεντικοί εκπρόσωποι της εργατικής τάξης, οι δυνάμεις σας ποτέ δεν ξεπέρασαν τα ποσοστά που όλοι μας γνωρίζουμε.

Είναι λυπηρό, όσα Σωματεία δεν ελέγχονται κομματικά, αλλά είναι ανεξάρτητα, ενωτικά και μαζικά, να τα ενοχοποιείτε ως δήθεν διασπαστικά!

Προφανώς για εσάς, σε κάθε σας κίνηση (και με τις χωριστές συγκεντρώσεις), διασπάτε τη συνοχή και την ενότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ποτέ δεν αρμενίσατε στραβά. Πάντα ήταν στραβός ο γιαλός.

Τέτοιου είδους κινήσεις μόνο καταστροφή φέρνουν και στον τόπο μας  (ο οποίος είναι ένας Νομός με υψηλό ποσοστό ανεργίας), αλλά και σε μεγαλύτερη εμβέλεια…

Η νέα γενιά γνωρίζει και είναι η κινητήριος δύναμη όλης της χώρας, και το συγκεκριμένο Σωματείο είχε ως γνώμονα τους νέους.

Τέλος, εμείς με τη σειρά μας ως Διοίκηση του Σωματείου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια και ιδιαίτερα όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, και να είναι βέβαιοι ότι όχι μόνο δεν θα λυγίσουμε σε οποιαδήποτε μορφή εκβιασμού, είτε στα πλαίσια πολιτικής είτε συνδικαλιστικής αλητείας που εις βάρος των εργαζομένων άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν, κυρίως προσωπικά…

Απευθύνουμε κάλεσμα λοιπόν σε όλο τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου (εμπορίου και υπηρεσιών του Νομού μας), να προσέλθει στη συλλογικότητα μας, να γίνουμε περισσότεροι, και σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε όλα αυτά που μας έχουν στερήσει τόσα χρόνια.

Εμείς θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε και να συνθέσουμε τις δυνάμεις των εργαζομένων και όχι να τις διαιρέσουμε και να τις διασπάσουμε!».