Όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά η Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, Έλλη Τσομπανίδου, σε σχετική ενημέρωση που έλαβε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που έχει την οργανωτική ευθύνη της παρέλασης, της ζητήθηκε να μην παρελάσει έφιππο τμήμα του Ομίλου, αφενός για λόγους ασφαλείας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος θα παρίσταται στην εξέδρα των επισήμων, αφετέρου επειδή σχεδιάζεται η παρέλαση να διαρκέσει το πολύ μία ώρα.

Έτσι, η δεύτερη εμφάνιση ιππέων σε παρέλαση της Κομοτηνής (μετά από την πρώτη φορά που αυτό συνέβη στις 25 Μαρτίου), αναβάλλεται μέχρι την επόμενη 28η Οκτωβρίου.

Η κ. Τσομπανίδου εκφράζοντας αντιρρήσεις για τους “λόγους ασφαλείας”, εντούτοις αποδέχεται τον προγραμματισμό για μικρότερης διάρκειας παρέλαση – αν και δηκτικά κάνει λόγο για τα “θέλω” του ΠτΔ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μετά από ενημέρωση που είχαμε πριν λίγο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ακυρώνεται η εμφάνισή μας στην παρέλαση της απελευθέρωσης της Κομοτηνής, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Ο λόγος είναι ότι επειδή στην παρέλαση θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς η παρέλαση να έχει διάρκεια μέχρι μία ώρα. Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές αποφάσισαν να “μικρύνουν” την παρέλαση, τόσο τη μαθητική όσο και των συλλόγων.

Ζητήθηκε λοιπόν από τον σύλλογό μας να μη συμμετάσχει, τόσο λόγω του πιεσμένου χρόνου, όσο και για την ασφάλεια του Προέδρου.

Ως Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, και μη θέλοντας να δώσω διάσταση στο θέμα της ασφάλειας – που την προηγούμενη φορά αποδείξαμε ότι η ασφάλεια είναι διασφαλισμένη, μιας και οι ιππείς μας και οι ίπποι μας επέδειξαν άριστη διαγωγή – κρατάω μόνο την έλλειψη χρόνου, και σέβομαι την απόφαση των διοργανωτών να βρούνε τρόπο να κάνουν πραγματικότητα το “θέλω” του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στιγμιότυπα από την παρέλαση του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής την 25η Μαρτίου