Με αφορμή την κοινοποίηση του Σχεδίου Προϋπολογισμού  2017 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προς το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων, λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής!

Στη σχετική της ανακοίνωση η παράταξη της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Στην 45η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη  10 Νοεμβρίου, κληθήκαμε να εγκρίνουμε μεταξύ άλλων και το Σχέδιο του  Προϋπολογισμού  Έτους 2017 της Περιφέρειάς μας, ο οποίος όμως κατατέθηκε μόλις την προηγούμενη ημέρα, αργά το μεσημέρι, μερικές ουσιαστικά ώρες πριν την έναρξη της Συνεδρίασης!

%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%b1 Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να μελετήσουμε τις διακόσιες περίπου σελίδες του Σχεδίου του Προϋπολογισμού ώστε να  υποβάλουμε τυχόν προτάσεις μας ή παρατηρήσεις μας (προφανώς  αυτό ισχύει και για τους συμβούλους της πλειοψηφίας!).

Κατ’ επανάληψιν ακολουθείται η ίδια ακριβώς τακτική της «τελευταίας στιγμής», χωρίς καθόλου διαθέσιμο χρόνο για ενημέρωσή μας και έλεγχο.

Τι φοβάται η Διοίκηση της Περιφέρειας; Μήπως ενημερωθούμε και ψάξουμε  περαιτέρω τα στοιχεία του Προϋπολογισμού; Η πρακτική αυτή απαξιώνει τα θεσμοθετημένα όργανα της Περιφέρειας, είναι αντιδημοκρατική, και στερεί κάθε δυνατότητα συμβολής στο κοινό συμφέρον του τόπου.

Κύριε Περιφερειάρχη, αυτό είναι το ήθος της νέας διοίκησης σας; Σας θυμίζουμε ότι ο λαός μας λέει «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».