Η επίσημη ανακοίνωση με τους σκεπτικό και τους λόγους της διακοπής των μαθημάτων

Ανακοινώθηκε επίσημα λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκου Τσαλικίδη, για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Νομού Ροδόπης τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

Σε αυτήν αναφέρονται το σκεπτικό και οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της, ενώ επισημαίνεται ότι από την Τρίτη τη μέριμνα για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων θα έχουν οι οικείοι Δήμοι.

Αναλυτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης αποφασίζει: «Την διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Δευτέρα 09-01-2017, λόγω έκτακτων συνθηκών, συγκεκριμένα παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών,  στη χωρική αρμοδιότητα αυτής. Αναμένεται έλεγχος των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων προς καταγραφή της κατάστασης και των τυχόν ζημιών που ανέκυψαν λόγω παγετού κατά την  μακρά διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.

Από την Τρίτη, 10-01-2017, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010».