Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Ευ.Λαμπάκη.

Την έντονη δυσφορία τους για τη μη πρόσκλησή τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, εκφράζουν με επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύνεται στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή της επιστολής, οι διοικήσεις των ΟΕΒΕΣ πληροφορήθηκαν από τον Τύπο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης σύσκεψης φορέων για την επικείμενη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης.

«Θα θέλαμε εκ των προτέρων να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία του σταθμού διοδίων, ως ένα ακόμη έργο υπο-ανάπτυξης της περιοχής, που οδηγεί στον περαιτέρω μαρασμό της αγοράς της Περιφέρειας», επισημαίνεται στην επιστολή. Υπενθυμίζεται, δε, ότι «έχουμε ήδη αποστείλει ανάλογες επιστολές διαμαρτυρίας τόσο προς το γραφείο του Πρωθυπουργού όσο και στον αρμόδιο Υπουργό και σε υπηρεσιακούς παράγοντες».

Κατόπιν τον παραπάνω, ο πρόεδροι των Ομοσπονδιών διαμαρτύρονται στον κ. Λαμπάκη για τη μη πρόσκληση από μέρους του, για δεύτερη φορά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη για το σοβαρό αυτό θέμα των διοδίων. «Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή σας την απόφαση για δεύτερη φορά», σημειώνεται στην επιστολή, «αλλά σας γνωστοποιούμε ότι οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα – εκπρόσωποι του μεγαλύτερου κοινωνικού φορέα (ΓΣΕΒΕΕ), και παράλληλα του μεγαλύτερου εργοδοτικού φορέα της χώρας, εν αντιθέσει προς τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς φορείς που προσκλήθηκαν στην εν λόγω σύσκεψη, όπως Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις Επαγγελματιών».

Η επιστολή διαμαρτυρίας κλείνει με την παράκληση να ενημερωθούν οι Ομοσπονδίες από τον πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για τους πραγματικούς λόγους της μη κλήσεώς τους, καθώς όπως επισημαίνεται με νόημα, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».