Ο Γιάννης Μαυρίδης είναι 49 ετών, γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λιανουρίδου και έχουν δύο παιδιά, 11 και 5 ετών.

Ελεύθερος επαγγελματίας από το 1988, και από το 1997 ιδιοκτήτης του καφενείου “ΠΑΝΘΕΟΝ” στη Λεωφόρο Ηρώων 4 στην Κομοτηνή.

Ο Γιάννης Μαυρίδης ξεκίνησε από το μηδέν, και με πολλή δουλειά και πολύ κόπο, είναι σήμερα ο παλαιότερος από τους εν ενεργεία συναδέλφους του της νέας γενιάς, συμπληρώνοντας σε λίγους μήνες τριάντα συναπτά έτη στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης και της επαγγελματικής καταξίωσης.

 

Η ενεργή ενασχόλησή του με τα κοινά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου του, ξεκίνησε το 2004 όταν και εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Συλλόγου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας. Έκτοτε, και με τη βοήθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην με επιτυχία επίλυση σειράς ζητημάτων του κλάδου (μειώσεις τελών, τροποποιήσεις κανονιστικών αποφάσεων, κ.ά.).

Συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Ροδόπης με τον συνδυασμό “ΜΑΖΙ από το χθες στο αύριο” με επικεφαλής τον Γιάννη Κιλτσίκη, διότι θεωρεί πως με την ενεργή του συμμετοχή θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα ενός φορέα που δυστυχώς είναι υποβαθμισμένος στην επιχειρηματική καθημερινότητα!