(φωτό αρχείου)

  • Την έγκυο ξεγέννησε ο ανθυποπλοίαρχος του ferry boat “Thassos 2” και…υποψήφιος νονός Βαγγέλης Μπιρζαμάνης, με τη βοήθεια του πληρώματος, με τη μητέρα να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Μια όμορφη ιστορία εκτυλίχτηκε εν πλω σε δρομολόγιο από τον Λιμένα της Θάσου προς την Κεραμωτή στο ferry boat Thassos 2 της ΑΝΕΘ.

Ένα ζευγάρι τουριστών μπήκε στο πλοίο, ενημερώνοντας το πλήρωμα ότι η γυναίκα είναι έγκυος, με τους πόνους να έχουν αρχίσει λίγο πριν τον απόπλου. Ξαφνικά η γυναίκα στο ύψος της Θασοπούλας είπε στο πλήρωμα ότι γεννάει, με πολλούς να θεωρούν ότι αστειεύεται.

Αμέσως προσέτρεξε ο ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Μπιρζαμάνης, ο οποίος μαζί με όλο το πλήρωμα παρείχε ό,τι χρειαζόταν στη γυναίκα, ενώ ο γιατρός της, ο οποίος δεν βρίσκονταν στο καράβι, τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ ώστε να την περιμένει ασθενοφόρο στην Κεραμωτή.

Όμως το παιδί…βιαζόταν, με τον κ. Μπιρζαμάνη να παίρνει μια πετσέτα και σε ρόλο…μαμής να ξεγεννάει τη γυναίκα σε όρθια στάση στο γκαράζ του πλοίου μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για μετακίνηση.

Ο ανθυποπλοίαρχος έδωσε το παιδί – ένα υγιέστατο αγοράκι – στον σαστισμένο αλλά ευτυχισμένο πατέρα, λίγο πριν καταπλεύσει το πλοίο στο λιμάνι της Κεραμωτής, ενώ όλο το πλήρωμα έπραξε ό,τι απαιτείται για να μπουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τόσο η γυναίκα όσο και το μωρό – το οποίο ήταν ακόμα «δεμένο» με τη μητέρα με τον ομφάλιο λώρο – στο ασθενοφόρο, το οποίο τους παρέλαβε μέσα από το πλοίο.

Μάλιστα ο ανθυποπλοίαρχος πρότεινε στους γονείς να γίνει και νονός, ενώ όλο το πλήρωμα κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου ο οποίος παρακολούθησε το σκηνικό.

Από εμάς καλές θάλασσες στο πλήρωμα και στον…υποψήφιο μικρό θαλασσοπόρο, ο οποίος ξεκίνησε τη ζωή του μεσοπέλαγα.

πηγή: kavalapost.gr

επιμέλεια: inkomotini.news