“Γεμάτο” και εξαιρετικά γόνιμο υπήρξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά στην Κομοτηνή κατόπιν πρόσκλησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης.

Αρχικά παρακάθισε σε συνεστίαση των σωματείων-μελών της ΟΕΒΕΣ καθώς και των προέδρων και μελών των Δ.Σ. των τοπικών Επιμελητηρίων. Μετά το καλωσόρισμά του από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ανέστη Βαφειάδη, ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στον ρόλο της ΓΣΕΒΕΕ και στην κατάσταση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες των πρωτοβάθμιων ενώσεων-σωματείων και ιδιαίτερα των μελών τους-επιχειρήσεων στη συνδιαμόρφωση νέων πολιτικών αλλά και ως μοχλού άσκησης πιέσεων για τον επανασχεδιασμό της παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα. Στη συνέχεια του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για την πολυετή προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα πανελληνίως αλλά και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Ο κ. Καββαθάς συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης. Κατά τις  συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ και των τοπικών αρχών, όπως η πιστοποίηση μοναστηριακών προϊόντων σε συνεργασία της Περιφέρειας και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το πρόγραμμα «Έγκαιρη προειδοποίηση των επιχειρήσεων – Δεύτερη ευκαιρία (early warning)».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα μαζί με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, και παρουσία του Διευθυντή του Τελωνείου Κομοτηνής κ. Αντωνιάδη, όπως και του στελέχους του Τελωνείου κυρίου Δαδινίδη, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις υποδομές των ελληνικών ελεγκτικών αρχών για το παρεμπόριο και τις δυνατότητες πάταξής του.

Τέλος, ο κ. Καββαθάς παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 25ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου μάλιστα στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Προοπτικές και Προκλήσεις» με οργανωτή το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, υπήρξε ο βασικός ομιλητής, εισηγούμενος τον «Ρόλο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη». Κατά την ομιλία του έθεσε το θέμα της μείωσης της φορολογίας στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι “είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στον κάθετο άξονα Νυμφαίας για την καλύτερη λειτουργία των ελεγκτικών αρχών (αστυνομίας, τελωνείου, κ.τ.λ.)”. Με το πέρας της ημερίδας ο ίδιος επέδωσε τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη και στον πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη.