Γελοιότητες. Τέθηκε θέμα … αποβολής του συλλόγου Trelacademy Κομοτηνής από την καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης (επειδή συμμετέχει και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής), και σε … ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των μελών της οργανωτικής επιτροπής, οι Κομοτηναίοι καρναβαλιστές … “γλίτωσαν” την αποπομπή με 17 ψήφους υπέρ και 10 κατά…

Ωστόσο, το Κέντρο “Πολιτισμού” (ναι, ναι, εντός εισαγωγικών για προφανείς λόγους…), φαίνεται πως ήταν σίγουρο οτι θα “πέρναγε” το δικό του – η αποβολή δηλαδή του συλλόγου από την Κομοτηνή – και στο έντυπο πρόγραμμα της σειράς με την οποία θα παρελάσουν τα γκρουπ, δεν συμπεριέλαβε τους Trelacademy! 

Την ενέργεια στηλιτεύει η ομάδα Gademos της Ξάνθης, με ένα καυστικότατο κείμενο που βγάζει κανονικά “στη σέντρα” τους “φωστήρες” που είδαν να κινδυνεύει το καρναβάλι της γειτονικής πόλης από Κομοτηναίους καρναβαλιστές.

Αναλυτικά στην καταγγελία τους οι Gademos αναφέρουν:

Σύνδρομο Σκοπίων στο Καρναβάλι της Ξάνθης.

Το σύνδρομο των Σκοπίων κατατρέχει τις μέρες αυτές τη χώρα. Έφτασε η Ελλάδα να αναγάγει σε μέγα κίνδυνο ένα κράτος που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι της άμεσης και απόλυτης επιρροής μας σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Κάτι ανάλογο ανακάλυψαν και στο Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης για τη διοργάνωση «ανταγωνιστικού» καρναβαλιού από την Κομοτηνή. Και αντί να συνεννοηθούν σε επίπεδο Δήμων και να εντάξουν τις εκδηλώσεις των γειτόνων στα πλαίσια των δικών μας εκδηλώσεων, ανακάλυψαν δαίμονες που διεκδικούν τη μοναδικότητα της δικής μας καρναβαλικής ιδέας, και κήρυξαν πόλεμο

Ζήτησαν μάλιστα, διαβάζω, την αποπομπή συλλόγου της γειτονικής πόλης από τα δρώμενα της Ξάνθης.

Και όλα αυτά, επειδή κάποιο φαιδρό έντυπο κήρυξε τον ανένδοτο, και όλοι σαν γατάκια, με την ουρά στα σκέλια, έσπευσαν να υιοθετήσουν τις αστείες απόψεις του. Όπως και το να ασχολείται όλο το δυναμικό της Στέγης και των Καρναβαλικών Συλλόγων με τα καλλιστεία της Βασίλισσας ή του Βασιλιά, και παραμονές του καρναβαλιού να συγκαλούνται συντονιστικές με αυτό το θέμα. 

Είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν με βάση τα πρωτοσέλιδα και τα απωθημένα κάποιων.

Ευτυχώς που η οργανωτική σωστά δεν αποφάσισε την αποπομπή του συλλόγου της Κομοτηνής. 

Αλλά σε εκθέτει Πρόεδρε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού που φρόντισες να μην αναφέρεται ο σύλλογος της Κομοτηνής (στη 17η θέση είναι της παρέλασης), γιατί υπέθεσες ότι όλοι θα συμφωνήσουν στην αποπομπή, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία που δημοσιεύω.

Πρόεδρε, το Καρναβάλι της Ξάνθης δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις της Κομοτηνής. Κανονικά θα έπρεπε εμείς να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, ακόμη και Θεσσαλονίκη, σαν προπομπούς του δικού μας Καρναβαλιού. 

Αντίθετα, κινδυνεύουν να ξαναγίνουν εκδηλώσεις μιας παρέας, όπως κάποιοι ονειρεύονται, και από τον φόβο τι θα γράψουν κάποιοι στην «εφημερίδα» τους“.