Νέος εσωκομματικός πονοκέφαλος προέκυψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στέλεχος της ΝΔ που έχει “εγκριθεί” από το μητρώο στελεχών της γαλάζιας παράταξης, και συγκεκριμένα ο απόστρατος αξιωματικός Αθανάσιος Κοσμόπουλος, με ανάρτησή του στα social media ουσιαστικά προτρέπει τους πολίτες να αγοράσουν όπλα για να προστατεύονται από την εγκληματικότητα, αμφισβητώντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας!

Το θέμα προκάλεσε σάλο και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποπέμψει τον Αθ. Κοσμόπουλο από το κόμμα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

“Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επενδύσει πολλά στο “μητρώο στελεχών” προκειμένου να ανανεώσει το κόμμα του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως. Προς τούτο είχε μάλιστα δώσει στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2017 τα πρώτα 15 στελέχη που είχε εγκρίνει για το συγκεκριμένο μητρώο, με σκοπό να προωθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο απόστρατος αξιωματικός Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος προ ολίγων ημερών έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας και να καλεί τους πολίτες να αγοράσουν όπλα για να προστατευτούν! 

Έψαξε πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να βρει τέτοια στελέχη; Αυτές άραγε είναι οι συμβουλές που δίνει ο κ. Κοσμόπουλος στον κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος; Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε από τον επικεφαλής της ΝΔ να αποπέμψει άμεσα τον κ. Κοσμόπουλο από το κόμμα του. Οι απόψεις που προτρέπουν στην αυτοδικία καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και υπονομεύουν σοβαρότατα τη δημοκρατία”.