Στην πρόσληψη τριών ναυαγοσωστών, που θα αναλάβουν την προστασία των λουόμενων στην παραλία Αρωγής κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου, θα προβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο νόμος ορίζει ότι για την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών είναι υποχρεωτική η πρόσληψη ναυαγοσωστών από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Αυγούστου κάθε έτους. Μάλιστα, η μη έγκαιρη πρόσληψή τους, επισύρει την επιβολή προστίμων στους υπόχρεους φορείς από τις λιμενικές αρχές.

Κατά τα προηγούμενα έτη, από τις παραλίες που ανήκουν στην εκμετάλλευση του Δήμου Κομοτηνής, ως πολυσύχναστη χαρακτηριζόταν μόνο μια έκταση, με μήκος 600 μέτρων, στην παραλία Αρωγής. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνονταν δύο ναυαγοσώστες, που είχαν ως «βάση» τους τον ένα ναυαγοσωστικό πύργο.

Φέτος, η αρμόδια επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, της Περιφέρειας και του Δήμου, χαρακτήρισε ως πολυσύχναστη το σύνολο της παραλίας Αρωγής, μήκους 1.200 μέτρων. Τούτο, σημαίνει ότι ο Δήμος Κομοτηνής καλείται να οργανώσει δύο ναυαγοσωστικούς πύργους και να προσλάβει 3 ναυαγοσώστες για την κάλυψη της παραλίας. Οι ναυαγοσώστες θα απασχοληθούν για τρεις μήνες, από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, και θα παρέχουν καθημερινή κάλυψη, τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα, από τις 10:30 π.μ. έως τις 17:30μ.μ.

Τις ανωτέρω προσλήψεις θα κληθεί να εγκρίνει στην αυριανή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, και ακολούθως θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 3 των θέσεων.