Τον Οκτώβριο ξεκινά η εκπαίδευση των υποψηφίων μελών του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σχετική ενημερωτική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 23/9, στις 19:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κομοτηνής, 3ος όροφος, Μαρασλή 1, αμέσως μετά το ξενοδοχείο Ανατόλια).

Η Σχολή έχει γίνει πλέον θεσμός στην εκπαίδευση που αφορά την έρευνα, τη διάσωση και τις Α’ Βοήθειες, και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ένταξη ενός εθελοντή στην Οργάνωση, ενώ τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι μαθητές παρακολουθούν μια σειρά μαθημάτων, ενώ με το πέρας της Σχολής μπορούν να ενταχθούν σε ένα από τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Α’ Βοηθειών και Αντιμετώπισης Καταστροφών). Τα μαθήματα περιλαμβάνουν Α΄ Βοήθειες, Προσανατολισμό, Βασικές Αρχές Επιβίωσης, Τηλεπικοινωνίες σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, Ναυαγοσωστικές διαδικασίες, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Αεροδιάσωση, Οργάνωση και Υποστήριξη επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης της Κεντρικής Διοίκησης της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής, και απευθύνονται σε κάθε πολίτη, και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Α΄ Βοήθειες, προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθούν, ώστε είναι σε θέση να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Πληροφορίες και τρόποι επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης:

eodrodopis@yahoo.gr, 6977506972, 6979332088