ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

To Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, αποτελεί ένα από τα τρία ένστολα Σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαζί με τους Εθελοντές Νοσηλευτικής και του Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στελεχώνεται από νέους, άνδρες και γυναίκες, και αριθμεί περίπου 4.650 εν ενεργεία Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, Διασώστες, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Ιατρούς, Εθελοντές Εκπαιδευτές και Ειδικούς Συνεργάτες.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει τη δράση της μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδεύονται για να συμμετέχουν σε πλήθος υπηρεσιών και αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως η κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό.

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, δύο φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες), ή μία φορά την εβδομάδα σε ένα τετράωρο. Συνολικά η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των οικείων δημόσιων Νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας, και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές, κ.ά.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής θα πραγματοποιεί εγγραφές έως τις 14 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 19:00 ως τις 21:00, στους χώρους του Τμήματος (οδό Μαρασλή και Πύργου 1, 3ος όροφος, παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια, Κομοτηνή).

Επίσης εγγραφές μπορούν να γίνουν και από την ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα των Σαμαρειτών http://www.samareites.gr/nm.php?view=add

Περισσότερες πληροφορίες: 2531022602, 6998314141, κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, Υπεύθυνος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΟΥ

που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 17/9/2016