Μέχρι και τις 4/11 θα γίνονται εγγραφές, στο νέο σχολείο εκπαίδευσης εθελοντών διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση, είναι:

– Πρώτες βοήθειες.
– Ορεινή Δδάσωση.
– Ασφάλεια στο υγρό στοιχείο.
– Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.
– Αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών.
– Προσανατολισμός ημέρας και νύχτας.
– Τακτική αεροδιάσωσης.
– Επιβίωση.
– Μετεωρολογία.

Όλες οι θεματικές είναι προσαρμοσμένες στα πρότυπα των παγκόσμιων οργανισμών διάσωσης των οποίων μέλος είναι η ΕΟΔ (IKAR, INSARAG, IRO, INTERNATIONAL MARITIME RESCUE, κ.ά.).

Ο νέος εθελοντής και υποψήφιος διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της σχολής βασικών γνώσεων, αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Ροδόπης είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, ή αν θα παρακολουθήσουν μόνο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Ροδόπης, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν, και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Το σχολείο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και η διάρκειά του είναι 2,5 μήνες, με την πλειονότητα των μαθημάτων (θεωρητικά και πρακτικά), να γίνονται τα Σαββατοκύριακα. 

Δηλώσεις συμμετοχής: https://goo.gl/NumXde

Περισσότερες πληροφορίες:

E-mail: rodopi@hrt.org.gr
Facebook: HellenicRescueTeamRodopi
Τηλέφωνο: 6974849749