«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα». Με αυτές τις δεκαέξι μόλις λέξεις ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επέλεξε να … υποβαθμίσει το γεγονός ότι αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια στη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή “Ιστορίες” που μεταδίδει αυτή την ώρα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η αποστροφή του Υπουργού έχει προκαλέσει ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς ο Π. Καμμένος διαμήνυσε μέσω … twitter οτι «δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του», καθώς και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις:

Την οδό της παραίτησης δείχνει στον Γ, Μουζάλα, εμμέσως, η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Την απολογία του Πρωθυπουργού, ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ: «Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία. Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μια εθνική γραμμή που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

«Εθνοπροδότη που έχει αναλάβει εργολαβία την αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος», χαρακτηρίζει τον Υπουργό η Χρυσή Αυγή: «Ο άθλιος Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια … “Μακεδονία”! Ένοχος για εσχάτη προδοσία σε βάρος των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού. Πριν από λίγη ώρα στην τηλεοπτική εκπομπή του Τσίμα στον Σκάι, ο εθνοπροδότης Μουζάλας που έχει αναλάβει εργολαβία την αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος, τόλμησε να αποκαλέσει το κρατίδιο των Σκοπίων … “Μακεδονία”! Η εθνική προδοσία των ραγιάδων της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει προηγούμενο. Η προσβολή των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού από μια δράκα ξεπουλημένων ανθελλήνων, ξεπέρασε κάθε όριο. Θα έρθει η μέρα που θα πέσει το “ψευτορωμέικο” και ένα σοβαρό εθνικό κράτος θα αναλάβει να διαχειριστεί τις τύχες του Ελληνισμού. Και τότε θα καταδικαστεί σε ισόβια για εσχάτη προδοσία κάθε Μουζάλας και κάθε άλλος ελεεινός κυβερνητικός παράγοντας που πρόδωσε με τον πιο κατάπτυστο τρόπο τα δίκαια της Ελλάδος, την Ιστορία μας και τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας. ΥΓ: Πού είναι τώρα ο Καμμένος και οι κόκκινες γραμμές του για τα εθνικά θέματα; Πού είναι οι δήθεν “μακεδονομάχοι” του που ξεπουλάνε την Πατρίδα για την κουτάλα της εξουσίας; Συνένοχοι και αυτοί στην εθνική προδοσία!».