Την αποκάλυψη πως η τεχνική έκθεση της εταιρείας «Econ21» για την ακαταλληλότητα του γηπέδου της Κομοτηνής ήταν γνωστή στους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκας ήδη από τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3), έκανε μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ενώ αίσθηση έκανε η τοποθέτησή του πως δύσκολα ο Πανθρακικός θα παίξει ξανά στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής μέχρι το τέλος της σεζόν!

Ο επικεφαλής της εταιρείας που είναι η υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη των 14 από τα 18 γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, υποστήριξε πως είναι αδύνατη η αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και επομένως είναι αδύνατο να γίνει εκεί το ματς Πανθρακικός-ΠΑΟΚ στις 21 Μαρτίου, και πιθανότατα το τερέν να μην είναι έτοιμο και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (για τα παιχνίδια δηλαδή με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ξάνθη), ενώ προέβλεψε ότι αν γίνει παιχνίδι, ακόμα και σταγόνα να μην πέσει τις επόμενες μέρες, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα είναι σαν εκείνον της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

«Το γήπεδο της Κομοτηνής έχει ξεκινήσει και υποβαθμίζεται από τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με το ανύπαρκτο αποστραγγιστικό σύστημα έχει προκαλέσει αυτά τα τεράστια προβλήματα. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα με τους συνεχόμενους αγώνες, συν τα ματς Κυπέλλου, έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, κάτι που φαινόταν σχεδόν σε κάθε αγώνα. Για το ματς με τον Ολυμπιακό, τώρα, η θηριώδης βροχή ξεκίνησε μία μέρα πριν τον αγώνα και συνεχίστηκε και το Σάββατο. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο έπεσαν στην Κομοτηνή 124 χιλιοστά βροχής», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Για το αν θα μπορέσει να παίξει ο Πανθρακικός με τον ΠΑΟΚ στις 21 Μαρτίου στο γήπεδο της Κομοτηνής, ο πρόεδρος της εταιρείας απάντησε: «Όπως είναι τώρα το γήπεδο, με την παντελή έλλειψη αποστραγγιστικού, δεν μπορεί κανείς αν θέλει να είναι τεχνικά σοβαρός, να δώσει με ασφάλεια έναν χρόνο αποκατάστασης γιατί για να γίνουν οι εργασίες πρέπει πρώτα να στεγνώσει το γήπεδο. Αν δεν στεγνώσει δεν μπορεί να κάνει κάποιος τίποτα, ούτε με μηχάνημα ούτε με χέρια. Αν σταματήσουν οι κακές καιρικές συνθήκες ακόμα και σήμερα και είναι πιο ευνοϊκές, κάνοντας μια υπόθεση εργασίας, ίσως θα μπορούσε να παιχτεί ένας αγώνας στις συνθήκες που υπήρχαν στο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ. Η τεχνική μου άποψη είναι ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα και πιθανόν να μην μπορέσει κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Πανθρακικός να συνεχίζει να παίζει στον δεύτερο γύρο στο γήπεδο αυτό».

Όπως γίνεται αντιληπτό, με βάση τα λεγόμενα του αρμοδίου προέδρου της εταιρείας, ο Πανθρακικός θα πρέπει να ψάξει να βρει άλλη έδρα τουλάχιστον για το ματς με τον ΠΑΟΚ και πιθανότατα και για αυτά με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Skoda Ξάνθη. Γίνεται επίσης αντιληπτό από τα λεγόμενα του προέδρου της «Econ21», της περίφημης εταιρείας για την καταλληλότητα του γηπέδου της Κομοτηνής και άλλων 13 της Super League, ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να γνωμοδοτήσει για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου αγωνιστικού χώρου και επειδή προφανέστατα οι αντίπαλες του Πανθρακικού ομάδες θα θελήσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, είναι λογικό να πατήσουν επάνω στην γνωμάτευση αυτή για να απαιτήσουν την αλλαγή της έδρας και την διεξαγωγή των αγώνων τους ουσιαστικά σε…ουδέτερο γήπεδο.

Ουδείς είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει ποια έδρα έχει δηλώσει ως δεύτερη ο Πανθρακικός. Η λογική αναφέρει ότι αυτή θα είναι το γειτονικό γήπεδο των Πηγαδίων στην Ξάνθη, αφού δεν υπάρχει άλλο γήπεδο στο νομό Ροδόπης ή ακόμα και στο νομό Έβρου που να πληρεί τις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνα Super League (οι όποιες σκέψεις για το “Φώτης Κοσμάς” αποκλείονται από τη στιγμή που δεν επετράπη για τα εντός έδρας ματς της Καλλονής). Άλλες πληροφορίες πάντως που φτάνουν στο ThrakiSportS από τη Θεσσαλονίκη, μη επιβεβαιωμένες ωστόσο, αναφέρουν ότι ως δεύτερη έδρα από την ΠΑΕ Πανθρακικός έχει δηλωθεί πριν την έναρξη της σεζόν το “Κλεάνθης Βικελίδης” του Χαριλάου, κάτι που (εφόσον ευσταθεί η πληροφορία) θα σημαίνει ότι θα κληθεί ο Πανθρακικός να φιλοξενήσει σε δέκα μέρες τον ΠΑΟΚ στην έδρα του… μισητού αντιπάλου του, του Άρη!!!

Σε κάθε περίπτωση, πολλά ερωτηματικά για τη Super League και την ΠΑΕ Πανθρακικόις, εγείρονται και από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την ώρα σύνταξης της έκθεσης του αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Γινόταν συζήτηση με την Σούπερ Λίγκα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Τους επισημάναμε πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Το πρωί του Σαββάτου μου ζητήθηκε να συντάξω μια έκθεση της κατάστασης, την οποία έστειλα στην Σούπερ Λίγκα λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι, ενώ υπήρξε επικαιροποίησή της γύρω στις 6.00 το απόγευμα». Για το περιεχόμενο της έκθεσης ανέφερε: «Τονίσαμε ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος για να διεξαχθεί το παιχνίδι και ότι ήταν πολύ δύσκολο τεχνικά να αντικατασταθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Ακόμη και τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες να είχαμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η ζημιά σε μια εβδομάδα ή το πολύ δέκα μέρες, πόσο μάλλον με την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και σήμερα, καθώς όπως μιλούσα πριν, στην Κομοτηνή πάλι σήμερα βρέχει καταρρακτωδώς και έχει χαλάζι. Εμείς πάντως δεν αποφασίσαμε την αναβολή του αγώνα, εμείς κάναμε απλά μια τεχνική γνωμάτευση».

Για τις διαφορές, τέλος, σε σχέση με τον αγώνα του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ και αν ζητήθηκε τότε η τεχνική έκθεση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αποκαλυπτικός για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που δείχνουν να υπάρχουν στο πρωτάθλημα: «Και για τον αγώνα με τον ΟΦΗ ζητήθηκε τεχνική έκθεση, την οποία και συντάξαμε, τονίζοντας ακριβώς το ίδιο, ότι υπάρχουν κίνδυνοι. Η διαφορά έγκειται στο ότι πριν το ματς με τον ΟΦΗ δεν έβρεχε επί μια εβδομάδα και είχαν γίνει και κάποιες εργασίες αποκατάστασης. Στην αρχικά προγραμματισθείσα ημέρα έβρεξε 17,2 χιλιοστά, την ημέρα που έγινε τελικά το ματς καθόλου και την επομένη 14,4 χιλιοστά. Υπάρχει, επομένως, τεράστια διαφορά με τα 124 χιλιοστά βροχής πριν το ματς με τον Ολυμπιακό», σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι η εταιρεία του ουσιαστικά είχε χαρακτηρίσει τόσο στο ματς με τον ΟΦΗ όσο και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που διεξήχθη δυο μέρες μετά, επικίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι αναμετρήσεις αυτές ξεκίνησαν και διεξήχθησαν κανονικά.

Η ουσία είναι ότι με βάση τα λεγόμενα του προέδρου της περίφημης εταιρείας, αφενός ήταν γνωστή ώρες πριν η ακαταλληλότητα του γηπέδου βάσει της έκθεσης τεχνικής εταιρείας, αφετέρου η ίδια εταιρεία θα συντάξει αντίστοιχες εκθέσεις και για τα επόμενα παιχνίδια, κάτι που με δεδομένα και τα ονόματα των αντιπάλων (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ξάνθη), μάλλον θα πρέπει να αποκλείει το ΔΑΚ Κομοτηνής ως έδρα μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, πάντα με βάση τα λεγόμενα του προέδρου της τεχνικής εταιρείας που έχει την ευθύνη για την συντήρηση των γηπέδων της Super League.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αντώνη Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Μετρόπολις και στον κ. Κυριάκο Θωμαΐδη: http://yourlisten.com/Metrosport/g0OGJhZG

Πηγή: thrakisports.gr / Κώστας Καραγιάννης-Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: inkomotini.gr