Θέμα του εορτασμού Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, είναι οι πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες.

Στόχος του εορτασμού δεν είναι απλώς να προβάλει μια τυπική αναδρομή της ιστορίας των πόλεων, από την πόλη – κράτος έως τη σύγχρονη μεγαλούπολη, και τα δίκτυα πόλεων υπό το πρίσμα της πολεοδομικής ή θεσμικής τους οργάνωσης. Αντίθετα, είναι ανάγκη η πόλη να «εκτεθεί» ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις (δημογραφική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική) και τη δυναμική του (οριζόντια και κάθετη κινητικότητα, συμμετοχή και περιθωριοποίηση, ενσωμάτωση και απόρριψη κ.ά.).

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον εορτασμό, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, προσφέροντας διαδραστική ξενάγηση στο βυζαντινό κάστρο της Κομοτηνής – πυρήνα της ανάπτυξης της πόλης – η οποία θα εστιάσει στη διαχρονική πολυπολιτισμικότητα, που αποτελεί το χαρακτηριστικό της Κομοτηνής, καθώς και σε ιστορικά, αρχαιολογικά, λαογραφικά και πολεοδομικά στοιχεία της πόλης που συνέβαλαν την πολιτισμική μεταμόρφωσή της.

Σημείο συνάντησης: Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής Συμμετέχοντες: Οικογένειες με παιδιά 7+.

Ώρα έναρξης: 19:00 Διάρκεια: 30 λεπτά.

Τηλ.: 2531022411

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.