4 δικογραφίες σε μια μέρα στην Κομοτηνή, σε βάρος 3 ανδρών και μιας γυναίκας

Σε καθημερινότητα για τις αστυνομικές αρχές έχουν εξελιχθεί πλέον οι συλλήψεις ατόμων που έχουν παραβιάσει τους μετρητές της ΔΕΗ, κλέβοντας ουσιαστικά ρεύμα για τα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους.

Τα τελευταία μόλις δύο 24ωρα, όχι μία, ούτε δύο αλλά συνολικά 9 τέτοιες υποθέσεις απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προχθές, Παρασκευή, εκτός από την 65χρονη από την Κομοτηνή, που είχε «πειράξει» τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο οικείες της, οι αρχές αποκάλυψαν την παρόμοια δράση ενός 41χρονου και ενός 36χρονου από την Χρυσούπολη Καβάλας και ενός 70χρονου από το Εύλαλο Ξάνθης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης σχημάτισαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος του 41χρονου και του 36χρονου, διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές στις οικίες τους στο Χρυσοχώρι Καβάλας.

Στο χωριό Εύλαλο της Ξάνθης οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού συνέλαβαν έναν 70χρονο άνδρα, διότι προέβαινε σε κλοπή ρεύματος στην οικία του στον Κύρνο για χρονικό διάστημα σχεδόν 5 χρόνων, δηλαδή από τις 10 Αυγούστου του 2012.

Χθες, Σάββατο, το αστυνομικό δελτίο «γέμισε» εκ νέου με υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Η πλειοψηφία αυτών αφορούσαν σε οικείες στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχημάτισαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, τριών ανδρών ηλικίας 58, 40, 40 και μιας γυναίκας ηλικίας 24 ετών. Όλοι τους είχαν παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους.

Μία ακόμα παρόμοια δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας. Η συγκεκριμένη αφορούσε 35χρονο άνδρα, ο οποίος επίσης είχε «πειράξει» το μετρητή της ΔΕΗ για να μην πληρώνει ρεύμα στην οικία του στην Καβάλα.