Η Μαρία-Nεφέλη Νταντουρή διακρίθηκε με την ταινία «RUN» στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.

Η Κομοτηνή είχε την τιμητική της στη φετινή, 16η διοργάνωση του δημοφιλούς θεσμού «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας-Camera Zizanio».

Εκτός από το κινηματογραφικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, με βραβείο επέστρεψε από τον Πύργο Ηλείας και η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης, Μαρία Νεφέλη Νταντουρή.

Στα διαγωνιστικά προγράμματα της 16ης Camera Zizanio έλαβαν μέρος συνολικά 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών. Στο Ελληνικό Τμήμα, όπου διαγωνίστηκε η Μαρία Νεφέλη με την ταινία της «Run», συμμετείχαν 143 ταινίες. Σε 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, στο «RUN» εξελίσσεται μια ιστορία δύο αδερφιών που βρίσκονται μόνα στο σπίτι και διαπιστώνουν ότι έχουν έναν απρόσκλητο επισκέπτη…

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία της Μαρίας Νεφέλης κατάφερε να διακριθεί και να αποσπάσει το 2ο βραβείο στην κατηγορία Β’ (13-16 ετών) του διαγωνισμού, χωρίς να έχει κάποιο κοινωνικό προβληματισμό.

Εξάλλου, στο σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής, που επέλεξε τις καλύτερες ταινίες, σημειώνεται: «Έχοντας δει όλες τις ταινίες του Ελληνικού τμήματος, μετά από πολύ σκέψη, επιλέξαμε αυτές τις ταινίες, οι οποίες μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας πέρασαν τα μηνύματά τους για το σύγχρονο κόσμο».

Ακολουθεί ταινία που χάρισε το βραβείο στη Μαρία-Νεφέλη Νταντουρή: