Δύο διακινητές, ένας 53χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 30χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 26 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, συνελήφθησαν στον Έβρο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι μετέφερε στην καρότσα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, 19 μετανάστες.

Δ 6Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος οικισμού Αμορίου), αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο, οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο μετά τη διασταύρωση του οικισμού Μάνδρας, ο διακινητής ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο συνελήφθη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν 7 μετανάστες.  Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, ενώ ο 30χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.