Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πενήντα μη νόμιμους μετανάστες (τριάντα Σύρους, δεκαεννέα Ιρακινούς και έναν Αφγανό, εκ των οποίων δεκαοκτώ ανήλικοι).

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο που οδηγούσε Ι.Χ. φορτηγό, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στον χώρο μεταφοράς φορτίων του φορτηγού, διαπιστώθηκε η παρουσία των στριμωγμένων μη νόμιμων μεταναστών για για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των οποίων θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος

Κατασχέθηκε το φορτηγό, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.