Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει:

«Με κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, απειλούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, αν δεν λυθεί άμεσα το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (2)Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εξυπηρετεί τον χρόνο 60.000 ασθενείς και άλλους τόσους τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ στο Νοσοκομείο πραγματοποιούνται 10.000 εισαγωγές ασθενών, που αντιστοιχούν σε 38.000 – 39.000 μέρες νοσηλείας. Παράλληλα, το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα διαθέτοντας συνολικά 84 νοσηλευτές, ενώ τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν τα 72. Στο Νοσοκομείο απασχολούνται 40 έως 45 γιατροί, πολλοί από τους οποίους είναι επικουρικοί. Τα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου Κομοτηνής εξυπηρετούν 4.000 περίπου περιστατικά το μήνα με δυο νοσηλεύτριες μόνιμο προσωπικό.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να ενισχύσετε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες λειτουργίας του;
  1. Αν ναι, ποιες είναι οι ειδικότητες που θα καλύψετε, και πότε σκοπεύετε να το πράξετε;
  1. Μπορεί να εξεταστεί το ζήτημα συνεχούς και εκ περιτροπής μετακίνησης από τα γειτονικά Κέντρα Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ. νοσηλευτών, μαιών, χειριστών ιατρικών μηχανημάτων και παρασκευαστών με ευέλικτες διαδικασίες ώσπου να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις;
  1. Προτίθεστε να ενισχύσετε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας;
  1. Προτίθεστε να παραχωρήσετε επιπλέον κονδύλιο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού;».