• Σταθερά … στον «πάτο» διατηρείται η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Ροδόπης.

«Η Βουλγαρία παραμένει μεγάλη πληγή», επισημαίνει ο Πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Χρήστος Ταπατζάς αποτιμώντας τους χαμηλούς τζίρους του κλάδου του στην περιοχή, και επαναλαμβάνοντας πως «όλα όσα έχουμε αναδείξει και προτείνει για το ζήτημα αυτό στους αρμόδιους τοπικούς και κεντρικούς αρμοδίους, παραμένουν φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης, Χρ. Ταπατζάς.

Την ίδια ώρα, 20% επιπλέον μείωση παρατηρήθηκε τον φετινό χειμώνα στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, λόγω των τιμών, των ήπιων καιρικών συνθηκών και της αναζήτησης από τον κόσμο άλλων μορφών θέρμανσης.

Συγχρόνως, ούτε η περίοδος του Πάσχα δικαίωσε τις προσδοκίες των πρατηριούχων. «Το Πάσχα επικράτησε «παγωμάρα». Δεν κινηθήκαμε όπως περιμέναμε, περιμέναμε να είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά δυστυχώς…», σχολιάζει ο κ. Ταπατζάς.

Και βέβαια, μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι ο νομός Ροδόπης είναι ο 11ος φθηνότερος από τους 51 νομούς της χώρας εν μέσω των συνεχόμενων ανατιμήσεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς όπως λέει και ο κ. Ταπατζάς «δεν είναι καλές τιμές, ο κόσμος δεν έχει την ευχέρεια να καταναλώνει και ζορίζεται, και αυτό φαίνεται». Κατά τον ίδιο, δε, το διεθνές περιβάλλον είναι τέτοιο που μάλλον δεν προοιωνίζεται αποκλιμάκωση των τιμών…