Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης, από άγνωστα προς το παρόν αίτια, ξέσπασε φωτιά σε χώρο του εργοστασίου «Sunlight», που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος προσέτρεξαν άμεσα δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εδρεύει στη Βι.Πε. και συγκεκριμένα 5 οχήματα με 25 άνδρες, καθώς επίσης ένα γερανοφόρο όχημα και ένα ειδικό όχημα για την αντιμετώπιση χημικών καύσεων. Στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες των Π.Υ. Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, από την 4η ΕΜΑΚ και από υδροφόρα των δήμων. Ταυτόχρονα, στα σημεία πέριξ του εργοστασίου βρέθηκαν δυνάμεις της Τροχαίας Κομοτηνής, που απέκλεισαν την πρόσβαση σε άλλα οχήματα.

Οι πυροσβέστες, σε συνεργασία με τις ομάδες πυρασφάλειας του εργοστασίου, κατάφεραν γρήγορα να περιορίσουν τη φωτιά στο χώρο της εστίας και πλέον έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Αυτή τη στιγμή γίνεται αποκάθαρση του χώρου και έλεγχος για πιθανές νέες εστίες.

kakkΣημειώνεται ότι στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, κ. Κώστας Χουβαρδάς, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Θέμης Τζενετίδης και ο Διευθυντής της Βι.Πε. κ. Βασίλης Ντάφος. Ο κ. Χουβαρδάς έδωσε ήδη εντολή να γίνουν μετρήσεις για πιθανές συνέπειες από τους καπνούς, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη των φορέων για την εκτίμηση της κατάστασης.