– Αρχαιολογικός περίπατος για οικογένειες με παιδιά, στο Πρόπυλο, στην Αγορά, στο Ψηφιδωτό, στο Θέατρο, στο Ιερό του Διονύσου, στο Αρχοντικό Ταβανιώτη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού-Παιδείας-Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας -Σαπών, εκπαιδευτική δράση με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην κατανόηση και στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 11:00, με αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας θα πραγματοποιηθεί αρχαιολογικός περίπατος για οικογένειες με παιδιά στην αρχαία Μαρώνεια. Οι συμμετέχοντες, με τη συνοδεία αρχαιολόγου, θα γνωρίσουν την ιστορία της ίδρυσης της αρχαίας πόλης της Μαρώνειας, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της, και μέσα από τους ελαιώνες θα συναντήσουν τα κυριότερα μνημεία της (Πρόπυλο, Αγορά, Ψηφιδωτό, Θέατρο, Ιερό Διονύσου). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Αρχοντικό Ταβανιώτη, όπου φιλοξενείται η αρχαιολογική συλλογή της Μαρώνειας, ενώ θα προβληθεί και κινηματογραφικό αφιέρωμα στην περιοχή.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2531022411 (Υπεύθυνη, κ. Νάγια Δαλακούρα).