Βιωματικό “ταξίδι” στην αρχαία Μαρώνεια διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΩΝΕΙΑ

– Αρχαιολογικός περίπατος για οικογένειες με παιδιά, στο Πρόπυλο, στην Αγορά, στο Ψηφιδωτό, στο Θέατρο, στο Ιερό του Διονύσου, στο Αρχοντικό Ταβανιώτη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού-Παιδείας-Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας -Σαπών, εκπαιδευτική δράση με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην κατανόηση και στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 11:00, με αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας θα πραγματοποιηθεί αρχαιολογικός περίπατος για οικογένειες με παιδιά στην αρχαία Μαρώνεια. Οι συμμετέχοντες, με τη συνοδεία αρχαιολόγου, θα γνωρίσουν την ιστορία της ίδρυσης της αρχαίας πόλης της Μαρώνειας, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της, και μέσα από τους ελαιώνες θα συναντήσουν τα κυριότερα μνημεία της (Πρόπυλο, Αγορά, Ψηφιδωτό, Θέατρο, Ιερό Διονύσου). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Αρχοντικό Ταβανιώτη, όπου φιλοξενείται η αρχαιολογική συλλογή της Μαρώνειας, ενώ θα προβληθεί και κινηματογραφικό αφιέρωμα στην περιοχή.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2531022411 (Υπεύθυνη, κ. Νάγια Δαλακούρα).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood