– Το Κάλεσμα για την Κυριακάτικη Θεία Τράπεζα, και η Συμβουλή για τη ματαιοδοξία του … καλαμοκαβαλήματος, από τον τοπικό Ιεράρχη κ.κ. Παντελεήμονα προς «άρχοντες και αρχόμενους».

Σ38Μια λαοθάλασσα, παρά τον βροχερό καιρό, κατέκλυσε τους δρόμους γύρω από το Ηρώο της Κομοτηνής, χθες, Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, κατά τη Σύναξη των Επιταφίων των τεσσάρων κεντρικών ενοριών του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του Αγίου Γεωργίου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και της του Θεού Σοφίας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Τιμές στον ενταφιασμένο Άγιο κεκοιμημένο Ιησού Χριστό απέδωσε στρατιωτικό άγημα, ενώ όπως κάθε χρόνο την τελετή πλαισίωσαν πρόσκοποι.

Το παρών έδωσαν χιλιάδες λαού, εκπρόσωποι των τοπικών Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής «Εμείς η πόλη» και «Πολη-τική ανατροπή», κ.κ. Φελίνα Καζάκου και Ελένη Λαφτσή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κομοτηνής κ.κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, Στράτος Τσακιρίδης και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος, επιφύλασσε ένα κάλεσμα και μια συμβουλή προς «άρχοντες και αρχόμενους».

Στο Κάλεσμά του, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στη σωτήρια Κυριακάτικη Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας μετά της ζωοφόρου Θείας Κοινωνίας.

Η δε Συμβουλή του, αφορούσε τη ματαιοδοξία του … καλαμοκαβαλήματος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ