Ένα … απλό ερώτημα θέτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ το Μαξίμου, «επισυνάπτοντας» και ένα βίντεο του 2008, στο οποίο η τότε Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να είχε στην ατζέντα της και την ονομασία «Νέα Μακεδονία» ως αποδεκτή λύση για το σκοπιανό.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε Υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για την ονομασία της πΓΔΜ;».

Δείτε το βίντεο:

Τι απαντά η ΝΔ

Απαντώντας το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει: «Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του. Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών της Κυβέρνησης σας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: “υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση».

Advertisement