Συσκέψεις επί συσκέψεων λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία, όμως “λευκός καπνός” για τον υποψήφιο που θα στηριχθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν έχει βγει ακόμα.

Ως γνωστόν, η υποψηφιότητα του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστου Μέτιου, “σκοντάφτει” στις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί στο εσωτερικό της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, εξ ου και η καθυστέρηση.

Την Πέμπτη πέρασαν το κατώφλι της Πειραιώς “γαλάζιοι” βουλευτές και στελέχη από την περιοχή, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους στην επιτροπή της ΝΔ που είναι αρμόδια για τις υποψηφιότητες, πλην όμως η συζήτηση δεν κατέληξε στην επιλογή συγκεκριμένου υποψηφίου.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε σε συνάντηση, που θα λάβει χώρα την Τρίτη στην Αθήνα, τους συμβούλους της “Περιφερειακής Αναγέννησης” συμπεριλαμβανομένων των χωρικών αντιπεριφερειαρχών.

Από τα παραπάνω προέκυπτε το εύλογο συμπέρασμα ότι οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας μετά από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της “γαλάζιας” περιφερειακής παράταξης.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, δεν είχε πει τον τελευταίο του λόγο. Και το έκανε σήμερα το πρωί από την εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΪ όπου ήταν καλεσμένος, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθείται αναφορικά με τις υποψηφιότητες στο κόμμα της Πειραιώς.

Με εμφανή αγωνία, και κυριολεκτικά στο παρά πέντε της συζήτησης που είχε με τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να δώσει το “χρίσμα” του υποψηφίου για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στον Χρήστο Μέτιο.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τελευταίο λεπτό του ακόλουθου βίντεο, αναφέρει συγκεκριμένα: “Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Γιώργο Πατούλη ο οποίος ξεκινά την προσπάθειά του για την Περιφέρεια Αττικής. Ο φίλος μου ο Γιώργος ο Πατούλης θα δώσει μια μεγάλη μάχη στην Αττική. Και για να μην πω για όλους, που είναι όλοι φίλοι μου, θέλω να ξεχωρίσω έναν άνθρωπο ο οποίος ανέλαβε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μια δύσκολη στιγμή, όταν έφυγε όπως θυμάστε ο προηγούμενος Περιφερειάρχης, από τη ζωή. Στον Χρήστο τον Μέτιο, που έχει αναλάβει το πηδάλιο εκεί και ξεκινάει την προσπάθειά του για να εκλεγεί και να συνεχίσει τη θητεία του ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αξιοπρεπής, είναι κύριος και θα τον στηρίξω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις“.

Με βάση τη συγκεκριμένη δήλωση, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

  • Είτε η απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη ειλημμένη και επομένως οι σύμβουλοι και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες που ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα την Τρίτη, εμπαίζονται κατάφορα από τον κ. Μητσοτάκη.
  • Είτε ο Άδωνις Γεωργιάδης παρακάμπτει τα αρμόδια όργανα αλλά και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι είναι αυτός που έχει το “πάνω χέρι” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.