– ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.

Παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και υπό τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο Διοικητήριό της.

DSC_1346

«Τα Χρόνια Πολλά που ευχόμαστε, να είναι και καρποφόρα και δημιουργικά, και χρόνια που θα μας ανοίξουν τον δρόμο και τη δίοδο στην αιωνιότητα», σημείωσε ο κ.κ. Παντελεήμων.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης, αφού ευχήθηκε υγεία και ατομική και οικογενειακή ευτυχία στους παριστάμενους και σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, καθώς και το 2015 να είναι μια χρονιά δημιουργική και προκοπής, αναφέρθηκε αφενός στην οικονομική-κοινωνική-πολιτική κατάσταση της χώρας, και αφετέρου σε αυτήν της Περιφέρειας.

«Η πατρίδα μας πέρασε δύσκολες στιγμές με αβέβαιο μέλλον, όμως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει και ότι έχουν εξαλειφθεί όλα τα προβλήματα», σημείωσε, και επισημαίνοντας ως «κρίσιμη καμπή» τη δεδομένη χρονική συγκυρία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, εκτίμησε ότι «ο σοφός ελληνικός λαός κρίνει καλύτερα, και αυτός θα δείξει τον δρόμο».

«Η Περιφέρειά μας επανατοποθετείται παρά τις δυσκολίες», πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης, υπογραμμίζοντας με έμφαση τη στόχευση της Περιφέρειας στο «εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της και στη γεωστρατηγική της θέση». Συνάμα, καταθέτοντας τη διαπίστωση ότι «η Αθήνα μεταφέρει μεγάλες δυνατότητες στις περιοχές όπου υπάρχουν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τις δυσκολίες που συναντούμε θα τις ξεπεράσουμε με τη βοήθεια όλων σας».

Ευχόμενος από την πλευρά του υγεία και δύναμη σε όλους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, στηλίτευσε το γεγονός ότι «τα πολλά κονδύλια που εισέρρευσαν στον τόπο δεν οδήγησαν στην ουσιαστική ανάπτυξη», και περιγράφοντας τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης της Περιφέρειας, επισήμανε την προτεραιότητα που δίδεται στους τομείς του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και του πολιτισμού, «με στόχο την πραγματική ανάπτυξη».

Όσο για το φλουρί, αυτό δεν εντοπίστηκε σε κάποιο κομμάτι, αλλά…ανάμεσα στις θέσεις του Μητροπολίτη και του Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα ο οικοδεσπότης κ. Μέτιος να το…επιδώσει και στους δύο – γεγονός που ερμηνεύθηκε ως “οιωνός που καταδεικνύει την αγαστή συνεργασία των δύο ανδρών”.

DSC_1378

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

DSC_1349 DSC_1346

DSC_1339 DSC_1344

DSC_1377 DSC_1357

DSC_1314 DSC_1316

DSC_1321 DSC_1324

DSC_1325 DSC_1328

DSC_1327 DSC_1332

DSC_1333 DSC_1329

DSC_1330 DSC_1343

DSC_1335 DSC_1322

DSC_1318 DSC_1354

 

Στο περιθώριο της τελετής δεν έλειψαν και τα "πηγαδάκια", με αυτό των κ.κ. Παυλίδη, Στυλιανίδη, Μορφακίδη, Ναλμπάντη και Βεζυριανίδη, να προσελκύει το περισσότερο ενδιαφέρον...
Στο περιθώριο της τελετής δεν έλειψαν και τα “πηγαδάκια”, με αυτό των κ.κ. Παυλίδη, Στυλιανίδη, Μορφακίδη, Ναλμπάντη και Βεζυριανίδη, να προσελκύει το περισσότερο ενδιαφέρον…