– Ποιοι παραβρέθηκαν, τι ειπώθηκε.

– Η βραδιά, που έριξε την αυλαία της περιοδείας του πρώην Πρωθυπουργού σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή, είχε απ’ όλα: Πολιτικά μηνύματα, ατάκες με νόημα που καταχειροκροτήθηκαν, πάθος και αισιοδοξία, ακόμη και…selfie!

Υποψήφιοι βουλευτές, μέλη, και υποστηρικτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από τη Ροδόπη, τον Έβρο, την Ξάνθη και τη Δράμα, παραβρέθηκαν στο δείπνο με τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Παπανδρέου, με οικοδεσπότη τον πρώην βουλευτή Ροδόπης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και τη σύζυγό του Κλεοπάτρα, στη Fabrica Κρεάτων στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν: Οι υποψήφιοι βουλευτές Νικολέττα Πετκίδου, Αναστάσιος Συκάκης, Ιμπραήμ Σερήφ (Ροδόπης), Κατερίνα Μπέρδου, Γιώργος Χανός (Έβρου), Μαρία Κοτέλογλου, Κώστας Αθανασίου, Ουζούν Ιρφάν (Ξάνθης), Γιάννης Παπουτσής, Γρηγόρης Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Ορφανίδης (Δράμας), καθώς και: ο πρώην Νομάρχης Ροδόπης Στέργιος Σταυροπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, η διευθύντρια τράπεζας Όλγα Τσετινέ, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας ΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο παθολογοανατόμος Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, ο γυναικολόγος Τάσος Αραμπατζής, ο δικηγόρος και πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, η δικηγόρος Κλεοπάτρα Στογιανίδου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Θεόδωρος Μούχτσης, ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής Σταμάτης Κιουτσούκης, ο υπάλληλος του ΕΦΕΤ Νεραντζής Τσαγκαλίδης, ο επικεφαλής της Φιλαδελφίας Κομοτηνής Μανώλης Κιουτσούκης, νεολαίοι και πολλοί ακόμη φίλοι του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού χαιρέτησε έναν προς έναν τους συνδαιτυμόνες και συνοδοιπόρους του, κουβέντιασε μαζί τους, και τους εκμυστηρεύτηκε το όραμά του για το ΚΙΔΗΣΟ: «Να γίνει ένα κόμμα που όμοιό του δεν θα υπάρχει σε όλο τον κόσμο».

«Οι πολίτες που έδωσαν αγώνες ασφυκτιούσαν από την ανυπαρξία έκφρασης της δημοκρατικής παράταξης, η οποία οργανωτικά απέμεινε ένα κέλυφος και πολιτικά ταυτίστηκε με τη δεξιά», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Πεταλωτής εξηγώντας το «γενεσιουργό αίτιο» του ΚΙΔΗΣΟ, και έθεσε ως στόχο της επόμενης μέρας των εκλογών, τον σχηματισμό μια κυβέρνησης με προοδευτική προοπτική, αρκεί, όπως με νόημα επισήμανε, «οι πολιτικές δυνάμεις που θα βγουν πρώτες, να θέλουν να γίνει αυτό». Ακόμη ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως όσες μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια είχαν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι εκτός από τις γνωστές των ΜΜΕ, υπάρχουν και άλλες, που δείχνουν ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα εισέλθει στη Βουλή όχι οριακά αλλά με άνεση.

Τους λόγους για τους οποίους πήραν την απόφαση να συστρατευθούν με τον νέο πολιτικό φορέα του Γιώργου Παπανδρέου, εξήγησαν οι παριστάμενοι υποψήφιοι βουλευτές, «πυροβολώντας» τον Ευ. Βενιζέλο, και δίνοντας τόνο αποφασιστικότητας στον προεκλογικό αγώνα τους.

Το πιο ηχηρό πάντως χειροκρότημα, απέσπασε ο κ. Σ. Ξυνίδης, ο οποίος αυτοσαρκαζόμενος μεν, εντούτοις έστειλε σαφές μήνυμα

«Η μειονότητα εμπιστεύεται και στηρίζει Παπανδρέου», είπε εμφατικά ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, προκαλώντας συζητήσεις αναφορικά με τη συμπεριφορά που θα επιδείξουν στις 25 του μηνός οι μουσουλμάνοι εκλογείς της περιοχής.

Υπόμνημα με τα προβλήματα του κλάδου τους και τις προτάσεις τους, επέδωσαν στον κ. Παπανδρέου, οι πρόεδροι της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κ.κ. Κική Κωνσταντινίδου και Ανέστης Βαφειάδης αντιστοίχως.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

1 2 4 5 6 8 11 12 13 14 16 17 18 20 21 22 25 27 28 31 32 34 35 36

42 26

 

 

 

 

37 38 39 41

Προβολή ΠΑΡΕΕΣ 43

Ο Γ. Παπανδρέου βγάζει selfie με τον γιατρό Χ. Χαραλαμπίδη.
Ο Γ. Παπανδρέου βγάζει selfie με τον γιατρό Χ. Χαραλαμπίδη.