Με 70 άμεσους και 120 έμμεσους εκθέτες, που υπερκαλύπτουν τον εκθεσιακό χώρο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 23ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, στην Κομοτηνή, υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, σε μια επανεκκίνηση του συγκεκριμένου θεσμού μετά από την περσινή παύση.

«Η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία – Θράκη είναι το πρώτο βήμα της υπόσχεσής μου να ξεφύγει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης και να αγκαλιάσει όλη τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε στον χαιρετισμό της, πριν κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης / Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο θεσμός της Έκθεσης θα ξαναγίνει δυνατός, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή ως «κέντρα οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης».

«Η Έκθεση αναγεννάται· σε υγιείς βάσεις, απαλλαγμένη από περιττά βάρη περιττά που δημιουργούσαν δαπάνες περισσότερες από τις απαραίτητες για τη διοργάνωση», τόνισε με έμφαση και με νόημα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος αναφέροντας τη ζοφερή πραγματικότητα της δραματικής οικονομικής οπισθοχώρησης της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, κατέθεσε την αποφασιστικότητα της Περιφερειακής Αρχής για επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης που θα συνδέεται με τη γεωγραφική ταυτότητα της περιοχής και του φυσικούς και ανθρώπινους πόρους της.

«Για μας η φετινή Έκθεση δεν είναι η 23η αλλά η πρώτη μιας νέας περιόδου που θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχιση του θεσμού.

«Στόχος μας είναι η Έκθεση να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στον συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειάς μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκθέτες.

Τον Αγιασμό της διοργάνωσης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημων, ζητώντας από την Πολιτεία ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα για τη Θράκη και τη Μακεδονία.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ