ΚΟΥΙΚ

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συζητάμε τέτοια πρόταση. Δεν συμφωνούμε με προτάσεις για “μαϊμού” κυβερνήσεις συνεργασίας». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος και βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Τέρενς Κουίκ στη σημερινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΤΑΡ, σχολιάζοντας την πρόταση Κρεμαστινού για «κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εθνικού σκοπού με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ή με εναλλακτική πρωθυπουργία των αρχηγών των συμμετεχόντων κομμάτων», προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Κουίκ επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητάμε εκλογές τώρα», επικαλούμενος και τη ρήση του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τις εκλογές θα εγγυηθούν για μια κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” που θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Θα είμαστε οι εγγυητές για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων».

Ανάλογη δήλωση ο κ. Κουίκ, είχε κάνει και προ ημερών, στις 26/9, στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ όπου συμμετέχει ως περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα βρεθούν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα αποτελέσουν παρελθόν για τα κόμματά τους μετά τις εκλογές.