Στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή “Alpha Ρεπορτάζ”, ήταν καλεσμένος σήμερα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε:

Για τις συντάξεις και το πλεόνασμα οκταμήνου (δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο)
“Τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο οικονομικών δείχνουν ότι τα οικονομικά πάνε πάρα πολύ καλά, έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα 3,157 δισ. στο οκτάμηνο που δείχνει ότι  θα κλείσουμε το έτος με μεγάλο πλεόνασμα στον τομέα των εσόδων. Αυτό είναι ήδη, και θα είναι το μεγάλο μας όπλο, γιατί και στα άλλα στοιχεία έχουμε πολύ καλές οικονομικές ειδήσεις, και γι’αυτό νομίζω ο κ. Ντράγκι καθώς και ο κ. Γκουαλτιέρι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών αντιστοίχως, ξεκαθάρισαν τη στάση ευρωπαϊκών οργάνων. Δεν ισχύει ότι το πλεόνασμα οφείλεται στο ότι με κάποιον τρόπο καθυστερούμε τις πληρωμές. Αν δει κάποιος τις διαδικασίες των επιστροφών φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, κ.λπ., προχωρούν κανονικά. Δεν υπάρχει εκεί στασιμότητα, και σε προηγούμενα χρόνια ξεπεράσαμε ακόμα και τον στόχο των επιστροφών. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άλλοι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε περικοπές των συντάξεων. Άλλωστε και η δήλωση του κ. Ντράγκι χθες ήταν σαφέστατη, ότι αυτά τα ζήτησε το ΔΝΤ, δεν τα ζήτησαν τα ευρωπαϊκά όργανα”.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών (δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο)
“Στην πολιτική ο καθένας παίρνει την ευθύνη για αυτά που κάνει και γι’αυτά που δεν κάνει. Εμείς πήραμε την ευθύνη και φέραμε ένα θέμα στην Ελλάδα, όχι με κριτήριο το τι είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τι είναι καλό για τη χώρα. Και επειδή όλοι έχουμε ευαισθησίες, εμείς δεν διδάσκουμε πατριωτισμό, δεν δεχόμαστε όμως και μαθήματα πατριωτισμού, και θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή για τη χώρα. Βεβαίως και θα ψηφιστεί από την ελληνική βουλή, διότι θεωρούμε ότι υπάρχει εκείνο το πολιτικό προσωπικό που θα υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και μάλιστα η πλειοψηφία δεν θα είναι οριακή. Και αυτοί που είναι εναντίον της συμφωνίας και που κατά καιρούς φέρνουν στην επιφάνεια διάφορες δηλώσεις πολιτικών από τα Σκόπια, να μας πουν, αν δεν υπήρχε η συμφωνία τι θα έλεγαν αυτοί οι πολιτικοί;”.

Για τη δικαστική έρευνα στο Μάτι (δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο)
“Η πυροσβεστική πολύ γρήγορα έδωσε ένα μεγάλο πόρισμα εκατό σελίδων. Παρεμβάσεις εμείς στη Δικαιοσύνη ούτε κάναμε ούτε κάνουμε. Αυτά ανήκουν σε προηγούμενα πολιτικά καθεστώτα, που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ. Επειδή ακούσαμε πάρα πολλά από το πρωί, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αυτό που συζητήθηκε  χθες είναι το αν η ποινική διαδικασία θα περιμένει το πόρισμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Επειδή ορισμένοι ανακαλύπτουν σήμερα την Αμερική, αν δείτε, πάρα πολλές έρευνες για θέματα διαφθοράς κ.λπ., θα διαπιστώσετε ότι είναι το προβλεπόμενο. Άλλο να καθυστερήσει (και δεν πρέπει να καθυστερήσει), αλλά δημιουργούν θέμα για κάτι το οποίο είναι ήδη στη Δικαιοσύνη και λειτουργεί και ισχύει. Αναλογιστείτε αν ένας κρατικός λειτουργός παραπεμφθεί στην ποινική διαδικασία και καταδικαστεί και αθωωθεί στην πειθαρχική ή και το αντίθετο. Κάποιοι να μην βιάζονται, να δουν πως είναι οι διαδικασίες για το δημόσιο οι οποίες ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι από εμάς”.